Yeni Başlayanlar İçin Araç Sürüş İpuçları

ABONE OL
Yeni Başlayanlar İçin Araç Sürüş İpuçları

Yeni bir şey öğrenmenin her zaman çok zor olduğu evrensel bir gerçektir. İster bir müzik aleti çalmayı öğrenin, ister yeni bir spor dalı öğrenin, isterseniz araç kullanmayı öğrenin, birkaç haftalık süre sizi daima ürkütecektir 

İlk birkaç gün içinde epeyce mücadele edebilirsiniz. Ama üzülmeyin, bugün o gördüğünüz Formula -1 efsaneleri de aynı aşamadan geçmişti. Bu yazıda, araba sürmenin ilk aşamasında size yardımcı olacak bazı basit ipuçları listeleyelim istedik.  

Arabayı Tanıyın

Nasıl sürüleceğini öğrenmeye başladığınızda ilk ve en önemli şey kullandığınız araç hakkında bilgi sahibi olmaktır. Direksiyona geçmeden önce araç içerisindeki aksamların işlevlerini öğrenin.  Örneğin sinyalin yeri ve sileceklerin yerini tekrar edin. Çünkü işler kötüye gittiğinde bu ikisi her zaman en çok karıştırılan olmuştur. Ardından üç ana pedalı, gaz, fren ve debriyajı tekrar kontrol edin.

Doğru Oturma Pozisyonunu Bulun

Bu çok önemli bir noktadır ve çoğu sürücü bunu es geçer. Araba sürmeye yeni başlayan bir kişinin, her arabanın ayarlanabilir bir koltuk pozisyon mekanizmasına sahip olduğunu bilmemesi normaldir. Bu mekanizma, koltuk erişimini ve açıyı ayarlamanıza izin verir. Koltuğu, aracın tüm kontrollerine, yani pedallara, direksiyona ve vites koluna rahatça erişebileceğiniz bir şekilde konumlandırılmalıdır.

Gaz, Debriyaj ve Fren Dengesi

Hareket etmeye hazır olduğunuzda, uygun kalkış seviyelerini belirlemelisiniz. Direksiyon simidi, pedallar ve vites kolu kullanımınız kalkışınızı etkileyecekti. Bu nedenle, her bir bileşen için ne kadar gaz ve baskı yapmanız gerektiğini belirlemelisiniz.  

Hızınıza Bağlı Kalın

Atalarımızı dediği gibi “koşmadan önce yürümeyi öğren”. Bu felsefe tamamen araba sürmek için de geçerlidir. Gaza basıp gitmek çoğu sürücü için cazip gelebilir, ancak, hızın peşine düşmeden önce, yavaş hızlarda sürmelisiniz. Bu yapmak size daha güçlü algılama ve tepki duygusu kazandıracaktır. Yüksek hızlarda araç kullanmak, tepkilerinizin kesin doğrulukta olmasını gerektirir. Tepki duyularınızı oluşturmadan yüksek hızlarda araç kullanmak, felakete neden olabilir.

Sinyaller ve Korna

Araba sürerken, çevrenizdeki sürücülerle yalnızca iki iletişim kaynağınız vardır. Biri sinyalleriniz, ikincisi de kornanız. Bu nedenle, her ikisini de gerektiği kadar özgürce ve akıllıca kullanmalısınız. Korna yalnızca diğer arabaları varlığınız hakkında uyarmak için kullanılmalıdır, sinyaller ise öndeki ve arkadaki araçlara ne yapmak istediğinizi söyleme şeklidir.

Daha fazla teknik bilgi almak istiyorsanız https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

26.12.2023

Kışın Akü Bakımı: Nasıl Yapılmalı ve Nelere Dikkat Edilmeli

07.01.2021

Hız Sınırlarına Uyma Mecburiyeti

06.01.2022

Bayındır Sürücü Kursları - Bayındır Ehliyet Kursları

19.03.2021

Trafikte Alkol Sınırı Kaç Promildir? 2021