Yedek Parça Nedir

ABONE OL
Yedek Parça Nedir

Yedek parça her türlü eşyanın bozulan parçasının yerine konulan yeni bir parçaya verilen isimdir. En çok otomobil sektöründe kullanılan bu terim kendi içerisinde de ayrılmıştır. Yedek parça orijinal ve yan sanayi şeklinde tanımlanır fiyatları da buna göre belirlenir.

Yedek parçalara ulaşmak teknolojinin gelişimiyle birlikte çok daha kolay ve hızlı hale gelmiştir. Yani aracınızda bozulan bir parçayı internet üzerinden dahi temin edebilir ve taktırabilirsiniz.

Otomobil firmaları araçları üretirken her türlü ihtimalleri düşünerek hareket eder ve bunların başında da bozulan parçaların değişimi gelir. Sürücü aracını kullanırken olası bir bozulma yaşarsa aracın yedek parça değişimini yaparak sorunun çözümünü sağlayabilir.

Yedek parçalar değişimi ustalık gerektiren bir iştir. Bunun için ilk olarak aracınızda olan sorunun tespit edilmesi ve değişim gerekip gerekmediğinin belirlenmesi gerekir. Yetkili kişi ya da servis araçtaki sorunu tespit ettikten sonra yedek parça temini yapabilir ve bu sayede aracın tekrar yürür hale gelmesini sağlar.

Her markanın yedek parçası birbirinden farklıdır. Bu nedenle değişim sırasında dikkat edilmesi gereken önemli hususlar vardır. Örneğin FIAT-EGEA markalı bir aracınız için FORD-FOCUS yedek parçası takılması mümkün değildir, çünkü çıkardığınız yere parçanın uymasını sağlayamazsınız.

Orijinal Yedek Parça Ne Demektir?

Orijinal yedek parça otomobilin kendi marka ve fabrikasında üretilmiş, çıkarılan parçanın birebir aynısıdır. Orijinal yedek parçalar yan sanayiye göre daha pahalıdır ancak garanti kapsamı içerisindedir. Aracınızın parçasının değişimi için yetkili bir servise gittiğinizde değişim sadece orijinal yedek parça ile yapılır ve garanti kapsamı içerisine alınır. Sıfır almış olduğunuz bir araç için yan sanayi parça takmanız mümkün değildir. Böyle bir şey yapmanız durumunda aracınız garanti kapsamı dışına çıkacaktır.

Yan Sanayi Ne Demektir?

Yan sanayi adından da anlaşılacağı üzere orijinal parçaya benzeyen, ancak kalite bakımından aynısı olmayandır. Bu parçaların tercih edilmesinin nedeni ise tamamen maddi kaynaklıdır. Orijinal parçayla aynı görevi yapan bu parçaların fiyatı neredeyse yarı yarıyadır.

Otomobilde güvenlik ön planda tutulmak isteniyorsa yedek parça seçiminde mutlaka orijinal olanın tercih edilmesi gerekir.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

20.04.2021

Radyatör Nasıl Çalışır

28.06.2022

Araba Satış Değeri Hangi Özelliklere Göre Belirlenir

05.01.2022

Stepnesi Olmayan Araç Muayeneden Geçer mi

23.09.2022

Direksiyon Sınav Hakkı Kaçtır