Yedek Lastik Nasıl Saklanmalıdır

ABONE OL
Yedek Lastik Nasıl Saklanmalıdır

Lastik her otomobilin en önemli parçalarından birisidir ve her lastiğinde kullanım ömrü vardır. Bunun için lastik alırken de kullanırken olduğu gibi genel özelliklerine dikkat etmeniz gerekir. Lastik otomobilin önemli bir parçasıdır fakat bu öneme yedek lastikte dahildir. Çünkü aracın lastiğinin zamansız bir şekilde zamansız bir yerde patladığını düşünürseniz o an yedek lastik sizin kurtarıcınız konumuna geçecektir. Bunun için her sürücü otomobilinde bulunan lastiğinin sağlam olup olmadığını, havasının olup olmadığını düzenli olarak kontrol etmesi gerekir.

Yedek lastik otomobiller için önemlidir, fakat bu lastiği önemi gereği siz olması gerektiği şekilde saklayabiliyor musunuz? 

Yedek Lastik Ne Şekilde Saklanmalıdır?

Lastiklerin hiç sevmediği ortam nem ve rutubetli ortamlardır. Bu nedenle yedek lastiğinizi saklarken kesinlikle rutubetli ortamdan uzak tutmanız gerekir. Lastiğin saklandığı yerde hava akışının olması lastiğinde sağlıklı saklanması anlamına gelecektir. Bununla yetiyor mu? Derseniz elbette hayır!

Yedek lastiğinizi evinizde depoluyorsanız bu durumda lastiği bıraktığınız yerde ona zarar verebilecek hiçbir şeyin olmadığından emin olmanız gerekiyor. Örneğin kesici bir alet, çivi, sivri cam parçası gibi eşyalar lastikten kesinlikle uzak olması gerekir. Lastiğin saklanması gereken yerlerden birisi de kötü hava şartlarının olmadığı yerlerdir. Yani apartmanınız ya da müstakil evinizin bahçesinde lastiklerinizi saklamak pek mantıklı ve doğru değildir. Bunun için yedek lastiğiniz mutlaka kapalı bir alanda ve kötü hava şartlarından etkilenmeyecek bir konumda olması gerekir. 

Yedek lastik konusunda bazı firmaların bu işi profesyonel bir destekle çözmüş olduğunu görebiliyoruz. Lastik oteli denilen bu uygulamalar sayesinde aracın lastikleri daha profesyonel ortamlarda saklanabiliyor. Buraları tercih etmek daha mantıklı ve koruyucu olacaktır. 

Yedek lastiklerin içerisinde de hava olduğunu unutmamak gerekir. Bunun için lastik patlamaya müsait olmasa bile dik bir şekilde konulmaması gerekir. Çünkü dik olan lastik uzun süre boyunca tek bir merkezden baskı yapacağından dolayı lastiğin ömrü de kısalmaya başlayacaktır. 

Yedek lastiklerinizi evinizde depolarken birbirinin üzerine koyabilir, yerden desteğini çekerek ömrünü uzatabilirsiniz. Bu size yer tasarrufu da sağlayacaktır.

Otomobillerle ilgili merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

09.04.2021

Hız Sabitleme Arızası ve Belirtileri

03.12.2021

Fatih Sürücü Kursları - Fatih Ehliyet Kursları

20.01.2022

Menderes Sürücü Kursları - Menderes Ehliyet Kursları

30.03.2021

HGS Yerine OGS’den Geçme Cezası Ne Kadar? 2021