Yazılı Ehliyet Sınavı Ne Kadar Geçerli

ABONE OL
Yazılı Ehliyet Sınavı Ne Kadar Geçerli

Sürücü kursuna başlayıp teorik ve direksiyon sınavını kazanan sürücüler ehliyet almak için hak kazanmış olurlar. Ancak ehliyet belgesinin alınabilmesi için sürücü kursundan alınan ehliyet dosyasının mutlaka ilgili birimlere teslim edilmesi gerekir.

Ehliyet Sertifikalarının Geçerlilik Süresi Ne Kadar?

Ehliyet almaya hak kazanmış olan kişilerin sertifikalarını 2 yıl içerisinde yetkili birimlere teslim etmesi ve bu şekilde sertifikasını ehliyet belgesine dönüştürmeleri gerekir. Bu süreç uzun gibi görünse de aslında oldukça kısadır ve bazı kişiler farkına bile varmadan bu süreyi doldurmaktadır. Eğer 2 yıllık süre içerisinde sertifika belgeye dönüştürülmezse bu durumda sertifika iptal edilir ve tüm sürecin yeniden başlatılması gerekir.

Ehliyet Sertifikası İle Araç Kullanılır mı?

Sertifika ehliyet almaya hak kazandığınızı gösterir, ancak ehliyet olarak kabul edilmez. Bunun için sertifikasıyla araç kullanmaya çalışan bir kişi bu şekilde polise yakalanırsa o zaman ehliyetsiz gibi işlem yapılarak ceza yazılır.

2022 Ehliyet Sertifikası Ne Zaman Çıkar?

Ehliyet almak isteyen sürücülerin merak ettikleri en önemli hususların başında bu soru gelir. Bir sürücü adayı direksiyon sınavını kazanmışsa ehliyet sertifikası için süreçte başlatılmış olur.  Sürücü kursunuz belgelerinizin hepsini tamamlayarak Milli Eğitim Bakanlığına onaya gönderir. Onay süreci bulunduğunuz şehirdeki kurumla alakalı bir durumdur. Ancak genelde bu süre 1 ya da 2 hafta içerisinde tamamlanır. Yani bir sürücü adayının sertifikayı ehliyete dönüştürmesi 15 günü bulur.

Ehliyet Sertifikasının Tarihi Geçerse Ne Olur?

Toparlayacak olursak sertifikanızı ehliyet belgesine dönüştürmemeniz demek sürücü belgenizin iptal olması demektir. Yeniden sürücü kursuna gitmek ve tüm stres ve gerginliği tekrardan yaşamak insanı rahatsız eden bir durumdur.

Bazı Kişiler Sertifikalarını Neden Ehliyete Dönüştürülmüyor?

Sertifikaların ehliyete dönüştürülmemesinin en önemli nedenleri ehliyet harçlarının yüksek olmasıdır. Sürücü adayları 2 yıllık süreç içerisinde sürekli öteleyerek sertifikalarını maddi olarak uygun olduklarında ehliyete dönüştürmeyi planlıyorlar, ancak bazı durumlarda planlarda bozulmalar olduğu için belgelerini dönüştürmeyi unutuyorlar.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

24.10.2022

Tepebaşı Sürücü Kursları – Tepebaşı Ehliyet Kursları

26.03.2021

Elektronik Park Freni Nedir, Avantajları Nelerdir

14.08.2020

Trafik Sigortası Gecikme Cezası Ne Kadar

19.10.2022

Fren Gürültüsü Neden Olur