Yayalar Yolda Nasıl Yürümeli

ABONE OL
Yayalar Yolda Nasıl Yürümeli

Sürücüler ve yayalar, kendilerini yolda güvende tutma sorumluluğunu paylaşmak zorundadır. Yani her ne kadar sürücü hatalarından ve kusurlarından bahsediliyor olsa da yayalarında mutlaka dikkat etmeleri gereken bazı kuralların olduğu göz ardı edilmemelidir. Unutulmaması gereken şey siz her ne kadar sürücü olsanız da aracınızdan indikten sonra yayasınız. Bunun için izlenecek bazı yararlı ipuçlarını şu şekilde belirtmek istedik.

Yayalar için Güvenlik Uygulamaları

Görünür Olun

Sürücülere her zaman görünür olduğunuzdan emin olun ve mümkün olduğunda onlarla göz teması kurun.  Özellikle gece, alacakaranlık veya şafak gibi düşük ışık koşullarında veya sert hava koşullarında görünür olmak hayat kurtarır. Yapılan araştırmalara göre dünyada yaya ölümlerinin yaklaşık olarak %32'si akşam 20.00 ile 23.59 arasında meydana geliyor.

Nasıl Görünür Olursunuz?

  • Geceleri açık renkli veya yansıtıcı giysiler ve gündüzleri parlak renkli giysiler giyin.
  • Özellikle karşıdan karşıya geçerken iyi aydınlatılmış alanları tercih edin.
  • Karşıdan karşıya geçmeniz için bekleyen araç sürücüleriyle göz göze gelin. Ne yapacaklarını ve ne yapacağınızı anlayabilirler.

Dikkat Dağıtan Şeylerden Uzak Durun

Dikkat dağıtıcı şeyler bugün her yerde ve kaçınılması gittikçe zorlaşıyor. Bir yaya olarak, güvenliğinizi sağlamak için en iyi araçların gözleriniz ve kulaklarınız olduğunu unutmayın.

  • Telefonunuza bakmayı bırakın. Akıllı telefonlar ve elde taşınan elektronik cihazlar hayatın günlük bir parçasıdır, ancak gözlerinizi yoldan ayırır ve dikkatinizi dağıtır.
  • Kulaklık takmayın. Kulaklarınız size etrafınızda olup bitenler hakkında çok şey söyleyecektir. Karşıdan karşıya geçerken kulaklarınızın açık olmasını sağlayın.

Trafik Kurallarına Uyun

Tüm trafik kurallarını, işaretlerini ve sinyallerini bilin ve bunlara uyun. Sürücülerin ne yapacağını doğru bir şekilde tahmin etmek için çevrenizdeki araçların uyması gereken kuralların farkında olmanız gerekir. Asla bir sürücünün size geçiş hakkı vereceğini varsaymayın. Çünkü siz öyle sandığınız da o sanmayabilir.

Güvenli Yerlerde Yürüyün

Karşıdan karşıya geçerken yaya geçitlerini kullanın. Yaya geçidi yoksa karşıya geçmek için yoldaki en iyi aydınlatılmış noktayı bulun. Eğer trafik polisi varsa onun işaretlerine uyun. Yayalara yasak olan otoyollarda ve diğer yollarda yürümeyin.

Trafik kuralları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

21.01.2021

İş Kamyonu Ehliyeti ve Operatörlük Belgesi Nasıl Alınır

04.03.2022

Meriç Sürücü Kursları - Meriç Ehliyet Kursları

12.05.2021

Araba Kaloriferi Neden Soğuk Üfler

11.11.2021

Direksiyon Sınavına Başka Bir İlde Girilebilir mi