Yaya Geçidine Park Etme Cezası Ne Kadar? 2021

ABONE OL
Yaya Geçidine Park Etme Cezası Ne Kadar - 2021

Trafik denildiğinde her ne kadar sürücüler ve araçlar akla geliyor olsa da, yayalarda trafiğin bir parçasıdır. Bunun için trafikte yayalarında korunması gereken hakları vardır. Örneğin bir yaya geçidini işgal eden sürücüye ceza kesilmesi gerekir.

Yaya Geçidi Nedir?

Yaya geçitlerinin amacı yayaların karşıdan karşıya güvenli bir şekilde geçmelerini sağlamaktır. Bazı yaya geçitlerinde sinyalizasyon sistemi varken bazılarında ise yoktur. Sinyalizasyon sistemi olan yaya geçitlerinde geçiş hakkı önceliği yayalarındır. Eğer yaya geçide ayağını atmışsa bu durumda araç sürücüsünün mutlaka yayaya yol vermesi gerekir. Eğer geçitte trafik polisi görev yapıyorsa bu durumda geçiş hakkı konusunda yetkili kişi polistir ve herkes onun talimatlarına uymak zorundadır.

Yaya Geçidine Park Etme Cezası 2021

Trafik cezalarının amacı sürücülerin hatadan caydırılmasını sağlamaktır. Bunun içinde son dönemde trafik cezalarında inanılmaz bir zamma gidilmiştir. Yaya geçidine bir aracın uzun ya da kısa süreliğine bırakılması söz konusu değildir. Aksi takdirde para cezası kesilir.

Yaya Geçidine Park Etmenin Cezası Kaç Lira?

Yaya geçidine aracınızı park ettiniz ve bu durum bir görevli tarafından fark edildi bu durumda aracınıza hatalı park nedeniyle 144 TL ceza kesilir. Bu cezanın 15 gün içerisinde ödenmesi durumunda % 25 oranında indirim uygulanır ve toplam 108 TL para cezası kesilir.

Bazı durumlarda ise araca sadece para cezası kesilmez, araç bulunduğu yerden Trafik Vakfının otoparkına çekilir. Bu durumda da 110 TL otopark bedeli ödemeniz gerekir. Yani sizin basit bir şekilde aracınızı parka çektiğinizi düşünmeniz size çok ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalmanızı sağlar.

Hatalı park cezası sadece para ile sınırlı değildir. Sürücüye 10–15–20 ceza puan verilebilir.

Trafikte Yayaların Hakları Nelerdir?

Trafikte yayalara verilmiş haklar daha rahat edebilmelerini sağlamaktır. Güvenliğin artırılması için konulmuş olan kaldırımlar ise bu güvenliğin sınırlarının çizilmesini sağlar. Özellikle şehir merkezlerinde kaldırımların olması zorunludur.

Yaya kaldırımları sadece yayalar içindir, bunun için araçların park etmesi yasal değildir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

20.05.2021

Ehliyet Sınavına Nasıl Çalışılır

04.01.2022

Ölümlü Trafik Kazasının Cezası Nedir

27.04.2022

Ağrı Taşlıçay Sürücü Kursları - Taşlıçay Ehliyet Kursları

01.02.2022

Taşıt Kredisi Başvuru Şartları Nelerdir