Yakıt Filtresinin Önemi Nedir, Ne Zaman Değiştirilmelidir

ABONE OL
Yakıt Filtresinin Önemi Nedir - Ne Zaman Değiştirilmelidir

Yakıt filtresi, optimum motor performansı için gereklidir ve tıpkı aracınızdaki çoğu bileşen gibi, düzenli bakım gerektirir. Aracınıza konulan gaz, motora güç sağlamak için kullanılır. Gazın içindeki kir, kalıntı ve diğer partiküller gibi kirleticiler aracınızın motoruna zarar verebilir. Yakıt filtresi, motora girmeden önce bu tür kirleri filtrelemek üzere tasarlanmıştır, böylece motorunuz yalnızca saf benzin kullanır. Ancak zamanla yakıt filtresi tıkanabilir ve partikül maddelerle kirlenebilir.

Aracınız, çekerken veya yokuş yukarı giderken güç azalması, sert kalkışlar, titreyen rölantiler, yavaş hızlanma veya gaz pedalına basılmasına tepki olarak motorda bir duraksama gibi belirtiler göstermeye başlarsa, yakıt sisteminizi kontrol ettirmenin zamanı gelmiş demektir.

Yeni araçlar, gaz deposunun içine yerleştirilmiş bir filtre ile donatılmıştır ve yalnızca yakıt pompası grubu değiştirildiğinde değiştirilir. Günümüzün araçları, yakıt enjektörleri ve yakıt sistemlerinde yapılan iyileştirmelerle geçmiştekilerden büyük ölçüde farklıdır. Sonuç olarak, bu gelişmeler yakıt enjektörlerini, geçişleri tıkayan ve enjektöre zarar veren döküntülere karşı daha duyarlı hale getirir. Enjektörlerin hasar görmesi, yakıtın spreyden zayıf damlamaya dönüşmesinde yanma sürecini etkileyen bir değişikliğe neden olur. Geçmişte, yakıt filtresinin her 20.000 – 30.000 km’de bir değiştirilmesi öneriliyordu. Günümüz araçlarında yapılan iyileştirmelerle, filtreler her 100.000 km’de bir değiştirilebilir konuma gelmiştir. 

Yakıt Sisteminizin Bakımı

Aracınızın bakımını yağ değişimlerinde ve ara sıra yapmak, aracınızın performansı için hayati önem taşır, ancak yakıt sistemi temizliğinin önemini göz ardı etmemelisiniz.

Yakıt Enjeksiyonu

Motorun yanması için en uygun püskürtmeyi sağlamak, enjektörün küçük iğnesini veya bilyesini ve yuvasını temizler. Araç çalışmıyorken, enjektördeki yakıt birikintileri fazla yakıt birikmesine neden olur. Bu birikintileri temizler ve kaldırır.

Gaz Kelebeği

Gaz kelebeği, hava giriş filtresi ile emme manifoldu arasında bulunan bir kelebek valftir ve açılır veya kapanır.,Gaza basarak araç sürücüsü tarafından belirlenen hıza bağlı olarak motora hava girmesine izin verir.

Yakıt Katkısı

Nemi gidermek için yakıt deposuna eklenir. Gaz doğal olarak az miktarda su içerir. Katkı maddesi, temizlik yapıldıktan sonra bile sistemi temizlemeye devam ederek, yakıtınızın depo içindeki suyu azaltmaya devam etmesini sağlar.

Otomobiller hakkında teknik bilgilere ulaşmak için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

17.02.2022

Ehliyet Yenileme 2022: Ehliyet Yenilemek İçin Gerekli Belgeler

02.08.2021

Elektrikli Otomobillerin Avantajları Nelerdir

02.06.2023

35 Yaşından Büyük Ehliyeti Olanlara Uyarı Geldi

25.08.2020

Araç Kredisi Nasıl Alınır