Yakıt Enjektörleri Nasıl Temizlenir

ABONE OL
Yakıt Enjektörleri Nasıl Temizlenir

Yakıt enjektörleriniz tıkanırsa, kırılırsa, kötü gaz ve kirlerle dolarsa motorunuzun silindirlerine yakıt vermek zor olabilir. Bir arabanın yıkaması veya içinin temizlenmesi basit olabilir, fakat enjektörleri temizlemek biraz daha karmaşıktır.

Yakıt Enjektörü Sorunları

Tıkalı Enjektör

Arabanız eskidikçe kirler ve partikül maddeler yakıt sisteminden enjektörlere girebilir. Böyle bir durumda enjektör tıkanacağı için motora yeterli düzeyde yakıt girmeyeceğinden araç düzgün çalışmayabilir.

Kırık Enjektör

Her şeyin bir kırılma noktası vardır ve yakıt enjektörleri de kırılabilir. Bir yakıt enjektörü kırılırsa, motorunuz doğru şekilde ateşlemek için yeterli yakıt alamayacaktır. Kırık enjektör, yakıtı olmaması gereken yere püskürtebileceğinden, daha fazla hasara neden olabilir.

Kirlenmiş veya Kötü Gaz

Her türlü yabancı maddeler yakıt sistemine girebilir ve enjektörlerinizi tıkayabilir. Özellikle bilmediğiniz ya da ucuz diye aldığınız bir yakıt kötü bir şekilde taşındığı ya da içerisine katkı maddeleri eklendiği için enjektörlerinizi tıkayabilir.

Enjeksiyon Nasıl Temizlenir?

Zaman

Enjektörü yerinden çıkarma, temizleme ya da değiştirme işlemi zahmetlidir. Bunu bir serviste yaptırmayı düşünüyorsanız kendinize zaman ayırmanız gerekir. Usta belirttiği saatte işe başlarsa sorunun çözümü genellikle yarım gün içerisinde yapılır.

Düz Zemin

Enjektörün değişimi için düz bir zemine ihtiyacınız olacak. Bunu kendi garajınızda yapacaksanız aracınızı düzlüğe çekmeniz gerekir.

Kullanılacak Malzemeler

Eldiven, maske, lokma anahtar seti, hava kompresörü ve yakıt enjektör temizleyicisine ihtiyacınız olacak. Bunları kendinizin temin etmesi zor olacağından bildiğiniz bir serviste bu işi yaptırmanız gerekir.

Emniyet

Yukarıdaki bilgilerden yola çıkarak şunu hatırlatmak gerekir. Yaptığınız iş yakıtın temizlenmesi dolayısıyla ateşlemeye neden olabilecek bir sorunun yaşanması halinde doğrudan alev almak gibi bir durum söz konusu olacaktır. Temizleme işlemi sırasındaki tek bir kıvılcım bile sorun yaşamanıza neden olabilir. Bunun için işlemin mutlaka profesyoneller tarafından yapılması gerekir.

Tıkalı Enjektörün Belirtileri Nelerdir?

Aracınızın enjektörü tıkandığında performans ciddi bir şekilde düşer ve araç siz ne kadar gaza basarsanız hız yapmaz. Eğer enjektörlerin tamamı tıkanmışsa bu durumda araç yerinden bile hareket etmeyecektir.

Aracı çalıştırdığınızda egzozdan siyah bir duman çıkar ve bu duman sizi rahatsız edecek kadar fazla olabilir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz teknik bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

10.08.2021

Anti-Lag Sistemi Nedir, Nasıl Çalışır

16.03.2021

Trafikte Özel Direksiyon Dersi Aldığımızda Neleri Öğreniriz

23.08.2022

Orhangazi Sürücü Kursları – Orhangazi Ehliyet Kursları

15.01.2021

Engelli Aracı Nedir