Yakıt Enjektör Temizleyici Nedir ve Nasıl Kullanılır

ABONE OL

Yakıt sistemi temizleyicilerini tahmin ediyoruz ki duymayan yoktur. Özellikle enjeksiyonlu araçlarda temizleyicilerin nasıl kullanıldığını öğrenmek aracınızın motor gücü ve performans konusunda nasıl fayda sağlayabileceği konusunda da fikir sahibi olmanızı sağlayacaktır.

Motor, çalışmak için farklı parçalardan oluşur ve bu parçaların her birinin hatasız bir şekilde çalışıyor olması gerekir. Elbette bu da sizin aracınıza nasıl bakım yapacağınızla yakından ilgilidir. Aşağıda enjektör temizleyici ürünlerin nasıl kullanıldığına dair bir kılavuz yer almaktadır.

Adım 1: Yakıt enjektörü temizleyici seçimi

 Piyasada birçok yakıt enjektörü temizleyici var, bu yüzden birini seçmek kafa karıştırıcı olabilir. Eğer daha önce kullandığınız bir marka varsa ve memnun kalmışsanız yine aynısını kullanmaya devam edebilirsiniz, fakat ilk kez kullanımda bu işi biraz daha profesyonellere bırakmanızda fayda vardır.

Adım 2: Yakıt enjektör temizleyicinizi hazırlayın

Yakıt enjektör temizleyicisini aracınızın deposu boşken kullanmak daha iyi verim almanızı sağlayacaktır. Bu nedenle aracınızın deposu iyice boşaldıktan sonra temizleyicisi depoya koyun.

Adım 3: Deponuzu yakıtla doldurun

Temizleyici üzerine artık yakıtınızı alabilirsiniz. Bu şekilde yaptığınızda yakıtla temizleyici birbirine daha iyi karışacağı gibi deponun dibindeki atıkları toparlaması da daha kolay olacaktır.

Yakıt Enjektörü Temizleyicisi Nedir?

Temiz bir yakıt sisteminiz yoksa gaza bastığınızda düşük bir performans hissedersiniz. Yani aslında yakıt enjektörünün bakımının yapılmasının temel nedeni budur. Yakıt enjektörü, motorunuza yakıt püskürtecek olan bileşendir. Arabanızdaki her silindirde, yakıtı motora besleyen ve ileten bir enjektör bulunur. Bu enjektörler, emme manifolduna yakıt püskürterek çalışır. Yakıtın, arabanızın yanma odasına girmeden önce hava ile birleştiği ve daha sonra yakılacağı kısımdır.

Yakıt enjektörleri sürekli çalışır durumda olduğundan zamanla tıkanmaya maruz kalabilirler. Örneğin, deponuzu doldururken benzin deponuzdaki pislik, kir ve yabancı maddeler enjektörlerde sıkışabilir. Bu da aracınızın daha fazla yakmasına neden olur.

Enjektör temizleyicileri poliizobütilen amin içerir. Bu katkı maddesi, yakıt enjektörünüzdeki tortu ve tıkanıklıkları gidermek için etkilidir. Dolayısıyla aracınızın performansında hissedilir bir düşüş yaşamışsanız o zaman bir temizleyici kullanmanın vakti gelmiş demektir.3

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

10.07.2020

Bazı Otomobillerin Arka Camları Neden Tam Açılmaz

11.11.2020

Trafikte Hayat Kurtaracak 18 Adım

30.04.2021

Solmuş Farlar Nasıl Parlatılır

30.06.2021

En İyi Sürücü Kursu Nasıl Seçilir