Yakıt Depo Kapağı Olmadan Araç Kullanmak Tehlikeli mi

ABONE OL
Yakıt Depo Kapağı Olmadan Araç Kullanmak Tehlikeli mi

Son model bir araba kullanıyorsanız, muhtemelen, gaz kapağınız arabanıza küçük bir lastik ip ile bağlanmıştır. Doldurduktan sonra değiştirmeyi unutursanız, kontrol panelinizdeki bir gösterge size haber verecektir.

Peki ya arabanızda bu teknolojinin hiçbiri yoksa ve hatanızın farkına bile varmadan benzin kapağı açık olarak yolda ilerlerseniz ne olur?

Benzin kapağını kaybetmek küçük bir sıkıntıdır. Bunun için yakıt deposunun içerisinde neler oluyor bunu bilmek gerekiyor. Basit bir anlatımla yakıt deposunun kapağını kapattığınızda, yakıt sisteminizin uygun basıncı korumasına yardımcı olursunuz ve bu da arabanızın sorunsuz çalışmasını sağlamış olur.  

Peki, yakıt deposu kapağı olmadan kullanmak arabanıza zarar verebilir mi? Muhtemelen hayır, ancak bir takım sorunlara neden olabilir.

  • Arabanıza benzin aldığınızda yolculuk esnasında yakıtta meydana gelen buharlaşma nedeniyle yakıt kaybı olur ve bunun da size diğer bir zararı ekstra maliyettir.
  • Depo kapağını açık bıraktığınız da depo içine yabancı maddelerin girmesi ve nem oluşması olası ihtimaller içerisindedir. Yakıt deposuna giren yabancı bir madde buradan yakıt filtresine geçecek ve filtrenin tıkanmasına neden olacaktır. Bu da aracın sorunlu çalışmasına ve daha fazla yakmasına neden olur.
  • Yakıt deposunun açık olması performansı doğrudan etkiler. Bazı araçlar aracın kontrol ışığının yanması sonrasında kendini korumaya alır ve kapatır. Bu araçta performans kaybına ya da motorun çalışmamasına neden olacaktır.
  • Yakıt depo kapağı olmayan bir araç muayeneye gittiğinde muayeneden geçemez. Bunun için yeni bir kapağın olması gerekir.

Yukarıda bahsettiğimiz konuları göz önünde bulundurduğumuzda aracınızın yakıt deposu olmadan kullanmanın tehlikeli bir yanı yoktur, çözüm oldukça basittir ve böyle bir kapak sorunu olduğunda işlerin karışmaması adına yeni bir kapağında bir an önce alınarak takılması gerekir. 

İlginç Bilgi

Belki de bu zamana kadar bunu kimse denemedi, ancak biz bir hatırlatma yapalım. Benzin istasyonuna girdiniz pompacı kapağı açtı yakıtı koydu, ama kapağı takmayı unuttu. Bu durumda aracınızla biraz gittikten sonra motor uyarı ışığınızın yandığını görürsünüz.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

21.07.2020

Hurda Araç İndirimi Nedir

05.10.2022

Trafik Kazası Sonrası Yapılması Gereken İşlemler

03.01.2022

Sincan Sürücü Kursları - Sincan Ehliyet Kursları

30.03.2020

Araç Kullanırken Sigara İçmek