Yakıt Cimrisi Araba Modelleri 2023

ABONE OL
Yakıt Cimrisi Araba Modelleri 2023

Artan akaryakıt fiyatları, ülkemizdeki araç almayı düşünen kişilerin yakıt ekonomisi açısından verimli veya az yakıt tüketen yakıt cimrisi otomobillere yönelmesine sebep olur. Kullanıcıları için düşük yakıt tüketimi sunan yakıt cimrisi araba modelleri günümüzde hybrid veya elektrikli otomobillerin yaygınlaşması ile önem kazanmaya başladı.

Günümüzde otomobil üretiminde kullanılan teknolojilerin gelişmesi ile araçlardaki motorların küçülmesine sebep olmuştur. Otomobillerde kullanılan motorların küçülmesinin yanı sıra güç üretimi de artırılıyor. Yakıt tasarrufu sağlayan araba modelleri 2023 yılında özellikle ülkemizdeki araç kullanıcıları tarafından önem kazanmaya başlamıştır. İçeriğimizin devamında 2023 yılının en az yakan benzinli arabaları, az yakan SUV araçları ve en az yakan dizel arabaları bulabilirsiniz.

En Az Yakan Araba Modelleri 2023

Az yakan araba modelleri, çevre dostu olmaları ve yakıt maliyetlerini minimize etmeleri sebebiyle tercih edilebilir. Özellikle çevre bilincinin artması ve enerji tasarrufunun önemli hale gelmesiyle az yakan arabaların popülaritesi artmaktadır. En az yakan araç modelleri 2023 yılında aerodinamik özellikleri, hafif yapıları, daha verimli motorlara ve enerji geri kazanım sistemlerine sahip olmaları sebebiyle pek çok kişi tarafından tercih edilebilir.

Kia Rio HB 1.4 CRDi 90 PS

En az yakan benzinli arabalar arasında yer alan Kia Rio model araçlar, 1.4 litrelik dizel motoru 90 beygir güç 220 newton / metre tork üretmesi sebebiyle sıklıkla tercih edilmektedir. Kia Rio HB 1.4 CRDi 90 PS araçların fabrika verileri incelendiğinde 100 kilometrede 5 litre yakıt tüketiyor.

Hyundai Accent 1.6 CRDI 136 HP

En az yakan benzinli araba modellerinden biri de Hyundai Accent modelidir. Hyundai, EPA kombine yakıt ekonomisinde 4 mpg'lik bir iyileştirme için 10 daha az beygir gücü performansı yapan yeni Hyundai Accent'e CVT'li yeni 1.6 litrelik sıralı dörtlü bir motor yerleştirilmesiyle kullanıcılarına üstün bir yakıt tasarrufu sağlamaktadır. Accent, hafif ve hızlı yapısı sürüş deneyimi ile sürücülere eşsiz bir sürüş deneyimi yaşamasına sebep olur. Hyundai Accent 1.6 CRDi136 HP model araçların 100 kilometrede ortalama 4,5 litre yakıt tükettiği bilinmektedir.

Volkswagen Golf 1.0 TSI

Volkswagen Golf modeli, yakıt cimrisi araba modelleri arasında en sık tercih edilen araçlardan biridir. Uygun fiyatlı olması sebebiyle tercih edilen Volkswagen Golf model araçlar, kullanıcılarına üst düzey yakıt tasarrufu da sağlıyor. En verimli Volkswagen Golf, 147 beygirlik turbo şarjlı sıralı dörtlü ve altı vitesli manuel şanzımanı ile 100 kilometrede ortalama 4,4 litre yakıt tüketmektedir.

Hyundai Kona 1.6 CRDI 136HP

Az yakan SUV araba modelleri 2023 yılında sürücüler tarafından sıklıkla tercih edilir. En az yakan araba modellerinden olan Hyundai Kona, konforlu sürüşü ve tasarımı ile yakıt tasarrufu ile dikkat çeker. Dört silindirli motoru ve küçük boyutu, Kona, sürücülerin eşsiz bir şehir içi sürüş deneyimi yaşamasına olanak sağlar. Hyundai Kona 1.6 CRDI; kullanıcılarına önden çarpışma uyarısı, şeritte kalma yardımı gibi gelişmiş özellikler de sunuyor. Bu hoş ve estetik görünümlü araç, 100 kilometrede ortalama 4,4 litre yakmaktadır.

Renault ZOE 88 PS

Tamamen elektrikli olan Renault ZOE 88 PS, 88 beygir güç üreten elektrikli motorları ile dikkat çekici bir yakıt tasarrufu sunar. 22 kW Lityum İyon bataryalara sahip olan bu araç, menzili tam şarj ile 210 kilometre yol alır. 9 saat içerisinde tamamen şarj edilebilen Renault ZOE 88 PS, dikkat çekici özellikleri ile öne çıkan yakıt cimrisi araba modelleri arasında yer alır.

Egea Sedan 1.4 95 HP

Az yakan LPG otomobil modelleri arasında başı çeken Egea Sedan modeli kullanıcısına üstün bir yakıt tasarrufu sağlar. Bu sebeple pek çok kişi tarafından tercih edilen Egea Sedan; yakıt kullanımı konusunda tasarruflu ve çevreye duyarlı olmasının yanı sıra güvenli bir sürüş deneyimi de sunan araçlardan biridir. Egea Sedan 1.4 95 HP, fabrika verilerine göre 100 kilometrede ortalama 5,7 litre yakıt tüketir.

2023 yılında kullanıcılarına yakıt tasarrufu sağlayan yakıt cimrisi araba modelleri hakkında detaylı bilgi edinmek için https://surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

03.09.2021

Kavşak Kazalarını Önlemek İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

23.03.2023

Toyota Türkiye Fiyat Listesi 2023

14.08.2020

Trafik Sigortası Gecikme Cezası Ne Kadar

28.06.2022

Araba Satış Değeri Hangi Özelliklere Göre Belirlenir