Yağ Pompası Arızası Nasıl Anlaşılır

ABONE OL
Yağ Pompası Arızası Nasıl Anlaşılır

Otomobiller günlük yaşam içerisinde ulaşım için en önemli ihtiyaçlarımız arasında yer alır. Artan nüfusla birlikte trafikteki araç sayısı hızlı bir şekilde artarken otomobil üreticileri talepleri karşılamak için teknolojiyi de kullanarak otomobillerde ihtiyaca yönelik çözümler geliştirirler. 

Araç kullanmak ulaşım için kolaylık sağlarken düzenli bakımda bir aracın gereksinimlerinin karşılanması için oldukça önemlidir. Eğer aracın bakımı zamanlı olarak yapılmazsa bu durumda birtakım sorunlarda oluşmaya başlar. Bir aracın motorunun en büyük ihtiyacı yağdır. Çünkü yağ tüm parçaların yağlanmasını ve pürüzsüz olmasını sağlar. Bazı durumlarda ise yağ pompası arıza yapabilir.  

Yağ Pompası Arızasının Belirtileri Nelerdir?

Yağ pompası, silindir kapağı ile pistonlardan kartel bölümüne doğru süzülen yağa belli bir basınç uygulayarak tekrar motor üst kapağına iletilmesini sağlar.

Yağ pompasının arızalanması halinde tüm yağ kartel bölmesinde toplanır ve bu durumda motor yağsız kalır. Aracın bu şekilde kısa mesafede gitmiş olması motorun aşırı sürtünmesinden dolayı kullanılmaz hale gelmesini sağlar. Bunun için yağ motor ve araç için oldukça önemlidir. 

Yağ Pompası Arızasını Belli Eden Durumlar Nelerdir?

Yağ pompasının arızalı olduğunu anlamanın bazı yolları vardır. Bu yollar ise aşağıdaki gibidir:

  • Aracın göstergesinde motor yağı uyarı ışığı yanar.
  • Motordan daha önce hiç duymadığınız sesler gelmeye başlar.
  • Araç vuruntulu olarak çalışır.
  • Motorda parçalar birbirine sürtüneceğinden dolayı hararet yükselir.
  • Aracın çekiş performansında düşüş meydana gelir.

Yağ pompası arıza yaptığı halde umursamamak ya da fark etmeden aracın kullanılmaya devam edilmesi aracın stop etmesine ve bir daha çalışmamasına neden olur. Bu da aracın motorunun tamamının ya da bir kısmının zarar görmesi anlamına gelecektir.

Uyarı Işığı Yandığında Ne Yapılmalıdır?

Aracın motor yağ pompası konusunda uyarı vermesi halinde aracı hemen durdurmanız ve kenara çekmeniz gerekir. Bu soruna erken müdahale demektir. Doğal olarak aracın motoruna zarar vermeden soruna el atmak anlamına gelir.

Yağ pompası arızası öğrenildiğinde araç hemen servise çekilmeli ve soruna hemen müdahale edilmesi gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi almak için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.03.2020

Teorik Ehliyet Sınavı

05.08.2021

İsofix Nedir? Neden Önemlidir

19.11.2020

Aile Arabası Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz

11.05.2021

Ünlü Türk Motor Sporcuları