Yağ Değişimi Ne Kadar Sürer

ABONE OL
Yağ Değişimi Ne Kadar Sürer

Otomobillerde yağ değiştirme en hızlı işlemlerden biridir. Yaklaşık olarak 20–45 dakika arasında sürebilir. Aracınızı tamirciye ya da servise götürdüğünüzde usta yağ değişim işlemini şu şekilde yapacaktır.

Yağ Değişimi Nasıl Yapılır?

  • Yağ tahliye tapasını açın,
  • Kirli yağı boşaltın,
  • Eski yağ filtresini çıkarın ve yeni bir yağ filtresiyle değiştirin,
  • Yeni yağ doldurun ve yağ seviyesini kontrol edin,

Yağ değiştirme işleminde zamanın büyük bir bölümünü eski yağın boşaltılması alır. Çünkü eski yağ tam bir boşalma sağlayana kadar zaman geçmesi gerekir. Yağ değişimi sonrasında her şeyin yolunda olduğunun test edilmesi için aracın çalışması sağlanır.

Yağ Değişim Süresini Ne Etkiler?

Standart yağ değişim işlemi yukarıda bahsettiğimiz şekilde gerçekleşir. Ancak bazı durumda yağ değişiminin süresi çeşitli nedenlerden dolayı değişebilir. Bu nedenlerden bazıları ise şöyledir:

Aracın Servise Alınma Zamanı

Eğer aracınızı yetkili bir servise götürmüşseniz bu durumda randevulu gitmiş olduğunuzdan dolayı değişim işlemi tam zamanında başlar. Araç vaktinde teknisyenler tarafından teslim alınır ve eğer farklı bir değişim olmayacaksa zamanında teslim edilir. Sıradan bir oto tamir servislerinde ise genellikle beklersiniz. Çünkü ustanın ne zaman aracı lifte alacağı yağı boşaltacağı belli olmaz. Bu tip değişimlerde genellikle zamanın büyük bölümü usta beklemekle geçer.

Tahliye Tapası ve Yağ Filtresi Ne Kadar Erişilebilir?

Yağ değişim süresini etkileyen bir diğer faktör de sahip olduğunuz aracın türüdür. Bunun nedeni, birçok araba modelinde, erişimi kolay olan yağ tahliye tapası ve yağ filtresinin aracın altında bulunmasıdır. Ancak, aracınızın yağ tahliye tapasına ve yağ filtresine daha az erişilebilirse, tamircinizin yağı değiştirmesi ve yeni bir yağ filtresiyle değiştirmesi daha uzun sürebilir.

Arabamın Yağını Ne Zaman Değiştirmeliyim?

Otomobillerde yağ değişim süreci üretici firmanın tavsiyesi üzerine gerçekleşir. Günümüz yağları teknolojik açıdan gelişmiş olduğundan dolayı eskiden olduğu gibi kısa süre içerisinde değişim gerekmez. Standart olarak bir araçtaki yağ değişim zamanı 5 bin ile 10 bin kilometre arasında değişir. Net bir bilgi almak istediğinizde ise aracınızın kullanım kılavuzunu incelemeniz yeterli olacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

17.11.2022

Hibrit Araç Nedir? Hibrit Araçların Avantajları Nelerdir

31.05.2021

Ehliyet Ne Demek, Stajyer Ehliyet Ne Demek

07.01.2021

Kaskoda Mini Onarım Nedir

12.03.2021

Rotil Nedir