Yabancı Araçların Kasko Sigortası Olur mu

ABONE OL
Yabancı Araçların Kasko Sigortası Olur mu

Yurtdışından Türkiye sınırları içerisine giren yabancı plakalı araçlar, herhangi bir nedenden dolayı kazaya karışır ve suçlu bulunurlarsa, karşı tarafa vermiş oldukları maddi ve bedensel zararları telafi etmek zorundadır.

İlgili yönetmeliğe göre yabancı araçların herhangi bir kazaya karışma ihtimallerine karşın ya trafik sigortası yaptırmaları ya da sigortaya eşdeğer teminatlarının bulunması gerekir. Bunun için yabancı bir ülkeye ait olan araç bizim ülkemize girerken sigorta güvencesinin var olup olmadığı gümrükte kontrol edilir. Eğer aracın bir güvencesi bulunmuyorsa bu durumda Türkiye’ye girmesine izin verilmez.

Eğer aracın yeşil kart sigortası varsa bu durumda işler değişir. Yeşil kart sigortası Türkiye Motorlu Taşıt Bürosu tarafından düzenlenir. Hazine Müsteşarlığı tarafından yapılması yasal olan bu sigorta olduğunda ekstra bir trafik sigortası yapılmasına gerek yoktur.

Peki, trafik sigortası yabancı plakalı araçlara zorunlu iken, kasko sigortası yapılması gerekir mi?

Yabancı Plakalı Araç İçin Kasko Gerekir mi?

Yabancı plakalı araçlar için kasko sigortası zorunlu olmadığı gibi herhangi bir önemi de yoktur. Çünkü bu araçlardan herhangi bir şekilde kasko yaptırmış olmaları beklenmez. Yeşil kart sigortası, hem özel hem de insan ve yük taşımacılığı yapan araçlar için uygulanmaktadır. Yani yeşil kart sigortası olası herhangi bir kaza anında devreye girer ve karşı tarafa verilmiş olan hasarları karşılar. Yeşil kart sigortası uluslararası geçerliliği olan bir sigorta türü olduğu için ülkemizde de zorunlu tutulmuştur.

Kasko Sigortası Yerli Araçlar İçin Önemlidir

Kasko sigortası Türk plakalı olan her araç için önemlidir. Uzun yıllar boyunca biriktirdiğiniz paranızla ya da kredi çekerek satın aldığınız aracınızın bir kaza sonucunda hasar görmüş olması sizi maddi ve manevi olarak sıkıntıya düşürecektir.

Kasko sigortası herkes için önemlidir. Özellikle teminatının geniş olması karşılaşılabilecek pek çok konuda fayda sağlayacaktır. Kasko sigortasında araç pert olsa bile zarar karşılanabilir. Bunun için aracınız sıfır ya da yüksek model ise kasko sigortasına ödeyeceğiniz para kaza masraflarının çok altında olacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

07.05.2021

Silindir Nedir

25.01.2022

Araç Aküsü Zayıf Olursa Ne Olur

08.09.2022

Ön ve Arka Fren Balata Değişimi Nasıl Yapılır

20.05.2021

Ehliyet Sınavına Nasıl Çalışılır