Xenon Farların Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir

ABONE OL
Xenon Farların Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir

Xenon farları kullanmanın geleneksel halojen ampullere göre bazı avantajlı ve dezavantajlı olan yönleri vardır. Aşağıda bunların neler olabileceği konusunda ayrıntılı bilgiler verilmiştir.

Xenon Farların Avantajları

Daha Parlak, Daha Doğal Işık

Halojen ampuller genelde sarı ışık üretir, doğal olarak parlaklığı çok kuvvetli değildir. Beyaz ışık karşınızdakini en doğal haliyle gösterir. Bunun için xenon farlar hem parlak hem de doğal bir ışık kaynağıdır. 

Daha Geniş Kapsam

Xenon farlar daha parlak ve daha doğal ışık üretmekle kalmaz; ayrıca yolun daha geniş bir alanda aydınlatılmasını sağlarlar. Bu özellik gece araç kullanırken kendinizi daha çok güvende hissetmenize imkan sağlar.

Daha Enerji Verimli

Aracı ilk çalıştırdığınızda xenon ampuller aydınlanabilmek için daha fazla enerjiye ihtiyaç duyar, ancak bir süre sonrasında halojen sistemlere göre çok daha az enerji kullanırlar. Bu özellik xenon farları daha enerji verimli hale getirir.

Daha Uzun Sürer

Ortalama bir halojen ampul, 400 ila 600 saat arasında dayanabilir. Xenon sistemleri ise 5.000 saate kadar dayanabilir. Ancak burada şunun altını çizmek gerekiyor ki xenon farlar bile halen LED sisteminin 25.000 saatlik ömrünün gerisinde kalır.

Xenon Farların Dezavantajları

Yukarıda avantajlarından bahsettik ancak bu farlar öyle sanıldığı kadar da masum değildir. Yani kullanmak istediğinizde aşağıda bahsedeceğimiz hususları da göz önünde bulundurmanızda fayda var.

 Pahalı Sistemlerdir

Xenon farlar halojen ampullerden daha pahalıdır. LED farlar bu sisteme göre çok daha ekonomik olsa da onlara göre ciddi maliyetlidir. Bir LED ampulü bir kez değiştireceğiniz süre içerisinde xenon farları 5 kez değiştirebilirsiniz.

Güçlü Parlama

Kalitesiz bir ürün seçildiğinde ışıkları karşıdan gelen sürücüler için tehlikeli olabilecek çok parlak ışık üretebilir. Parlama, trafik kazasına neden olabilir.

Mevcut Halojen Farların Güçlendirilmesini Gerektirebilir

Halojen bir farınız varsa, bir xenon aydınlatma sistemi kurmak oldukça zor olabilir. Farları yenileyebilmeniz için ayrı bir kit almanız gerekebilir.

Tam Parlaklığa Ulaşmak için Isınma Gerekir

Halojen far yakıldığında anında parlaklık sağlar. Xenon ampulü ısıtmak ve tam çalışma kapasitesine getirmek için birkaç saniye boyunca bekler.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

21.10.2020

Debriyaj Ömrünü Nasıl Uzatabilirsiniz

17.02.2021

Ambulans Şoförü Nasıl Olunur

21.01.2021

Silindir Operatör Belgesi Nasıl Alınır

12.01.2021

Ehliyet Ceza Puanı Nereden Öğrenilir