Webasto Isıtıcı Nedir, Nasıl Çalışır

ABONE OL
Webasto Isıtıcı Nedir, Nasıl Çalışır

Webasto ısıtıcısını bu zamana kadar duymamış olduğunuzu düşünerek ilk olarak bu parçanın ne demek olduğunu hangi araçlarda kullanıldığını anlatarak başlayalım.

Webasto Isıtıcı Ne Demek?

Bağımsız bir kalorifer olarak tanımlanabilen bu parça, aracın motorundan bağımsız bir şekilde, fakat aracın yakıtını kullanarak çalışır. Basit bir tanımlamayla karavanlarda kullanılabilecek ek ısıtıcıdır.

Webasto ısıtıcıları, havayı bir ısı eşanjöründen geçirerek, ısınan havanın aracın içinde dağılmasını ve yanma havasından tamamen ayrı tutulmasını sağlar.

Webasto Isıtıcı Nasıl Çalışır?

Yakıt pompası üzerindeki anahtarı çevirerek yakıt deposundan ısıtıcıya yakıt pompalamaya başlar. Aynı zamanda ünite yanma amacıyla dışarıdan hava almaya başlar. Bu noktada yakıt bir kızdırma bujisi aracılığıyla ateşlenir.

Yanma: Yanma odasında ısı eşanjörünü ısıtan bir alev yanar. Yakıt pompası, seçtiğiniz sıcaklık ayarına göre az ya da çok yakıt sağlar. Isıtıcı içindeki elektronik kontroller, temiz bir yanma veya yakıt için uygun hava/yakıt oranlarını korumak için fanları daha hızlı veya daha yavaş rampalar.

Isıtma: Isıtma aşaması sırasında, entegre bir fan, ısıtıcı kasasının hava girişinden havayı çeker. Hava, ısı eşanjörünün dışından akar, ısınır ve daha sonra hava çıkışından boşaltılır. Kabin havası ve yanma havası asla birbirine karışmaz, bu da kabin hava kalitesinin bütünlüğünü korur.

Sıcaklığın Düzenlenmesi: Sensör iç sıcaklığı ölçer ve üniteden geçen hava miktarını ayarlayarak ısıtma seviyesini ayarlar. Isıtıcı kapatıldığında yanma işlemi kontrollü bir şekilde durur ve soğumaya başlar.

Webasto Isıtıcının Faydaları?

ava ısıtıcıları aracın içine zemine veya başka bir yere monte edilebilir. Montaj için ısıtıcı yakıt tipini ve çalışma voltajını aracınızın yakıt tipi ve çalışma voltajı ile eşleştirdiğinizden emin olun. Kabin havasının ısıtıcının içine ve dışına doğru şekilde kanalize edilmesi ve hiçbir şekilde engellenmemesi koşuluyla, ısıtıcı bağımsız bir konfigürasyonda veya kabin içine monte edilebilir.

Taşınabilir bir ısıtıcıdan daha fazla işleve ve yeteneğe sahip oldukları, bir yakıt kaynağına bağlanabilmeleri, daha uzun süre çalışabilmeleri ve en önemlisi yanma işleminin içeriden ayrı olması nedeniyle kullanım avantajı vardır.

Ehliyet ve sürücü kursları ile ilgili merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

26.05.2023

İş Makinesi Ehliyeti Veren Kurslar

29.03.2021

Motora Zarar Verebilecek Kötü Alışkanlıklar

31.12.2021

Nallıhan Sürücü Kursları - Nallıhan Ehliyet Kursları

30.04.2021

Otobanda Hız Sınırı kaçtır? 2021