Virüs Nedeni İle Kapanan Sürücü ve Ehliyet Kursları Açılıyor

ABONE OL
Virüs Nedeni İle Kapanan Sürücü Kursları Açılıyor

Covid-19 nedeni ile bir süre önce kapatılan sürücü kurslarının yeniden açılma tarihi belli oldu. Kursların açılışı öncesinde ne tür eğitim verileceği ve derslerin nasıl olacağı konularında hazırlıklar yapılmaya başlandı.

16 Mart tarihinde kapatılmış olan sürücü kurslarının açılış tarihi hakkındaki konuşmaları ise Akdeniz Sürücü Kursları Federasyonu Başkanı Seyfi Moroğlu yaptı. Yaptığı yazılı açıklama ile birlikte ilgilenen kişilere kursların açılış tarihi hakkında detaylı bilgiler sundu. Özellikle ehliyet derslerinde eğitimleri yarıda kalan tüm kursiyerlerin bu konuda ki mağduriyetlerinin giderileceğini ve aynı zamanda Covid-19 önlemlerinden de kesinlikle taviz verilmeyeceğini net şekilde belirtti.

Kursların Eğitimleri Nasıl Verilecek?

Yapılan açıklama ile birlikte eğitimlerin ne şekilde verileceğini de açıklayan Başkan, ilk olarak hem teorik hem de direksiyon dersleri yarıda kalan kursiyerlerin eğitimlerine ağırlık verileceğini duyurdu. Virüs döneminde hiçbir kursiyerin mağdur olmaması açısından tüm detayların önceden planlandığını açıklayan Moroğlu, virüs nedeni ile alınan kararların da kesinlikle gevşetilmeden eğitimlerin sürdürüleceğini kaydetti.

Kursu yarım kalan adayların eğitimleri tamamlandıktan sonra yine virüs önlemlerine önem verilerek eğitimlerin yeni adaylar üzerinden devam edilecek. Virüs nedeni ile yapılması ertelenen sınavlar yetkililer tarafından belirtilen tarihlerde yapılarak kişiler ehliyetlerini almaya hak kazanabilecekler.

Seyahat Edemeyen Kursiyerlerin Durumu

Akdeniz Sürücü Kursları Federasyonu Başkanı Seyfi Moroğlu yaptığı açıklamalarda başka şehirde olan ve kursa gireceği şehre seyahat gerçekleştiremeyen kursiyerleri de atlamadı. Virüs nedeni ile başka bir şehirde bulunan ancak sınavın olacağı merkeze gitmekte sıkıntı yaşayan sürücü adaylarının sınavlara online ortamlardan katılmaları gerektiğine vurgu yaptı.

Özellikle 20 yaş altı olan kursiyerlerin kısıtlamalarının kaldırılmasını talep eden Moroğlu, direksiyon sınavlarının hafta sonları gerçekleştirildiğini ve bu izinlerin mümkün olduğunca verilmesi gerektiğinin beklentilerinden biri olduğunu belirtti. Adaylar 1 Haziran tarihinden sonra ehliyet derslerine kaldıkları yerden devam edebilecekler. Girdikleri sınavlarda başarı gösteren adaylar ehliyetlerini alabilecekler. Kursiyerlerin sınavlarının online yapılmasının gerekliliği de üzerinde en çok durulan konular arasında yer alıyor. Böylece farklı şehirlerde olup da sınav merkezine gidemeyen adaylar da sınavlara katılım gösterebilecektir.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.11.2022

Araç Ruhsatının Aslı Nasıl Teslim Alınır

09.06.2021

2022 Honda Civic İncelemesi

10.05.2021

Ciddi Motor Sorunlarının 5 İşareti

03.11.2020

Trafik Sigortasız Araç Satılır mı