Varex Egzoz Nedir? Varex Egzozun Zararları Nelerdir

ABONE OL
Varex Egzoz Nedir - Varex Egzozun Zararları Nelerdir

Günümüz sürücülerinin bazıları sürüşü daha canlı ve daha hareketli hale getirebilmek için birtakım değişiklikler yapmaya çalışır. Modifiye olarak tanımlanan bu değişimlerden biri de varex egzozdur.

Varex Egzoz Nedir?

Varex egzoz, egzoz manifoldundan en arkaya doğru uzanan bölümün değiştirilmiş halidir. Bu tip egzozların en büyük farkı aracın motor sesidir. Doğal olarak modifiye tutkunları bu tip bir egzozun çıkardığı sesi severler.

Varex Egzoz Nasıl Çalışır?

Varex egzoz geliştirilmeden önce sürücüler, egzozun etkisini artırabilmek için bu hatta farklı değişimler yapıyordu. Ancak yapılan değişim hiçbir şekilde elle müdahalenin yapılmasını sağlamıyordu.  Varex egzoz sisteminde ise en büyük avantaj sisteme bir kumanda ile müdahale edilebiliyor olmasıdır. Yani sürücü istediği zaman sistemi açıp istediği zaman sistemi kapatabiliyor. Doğal olarak bu da gürültünün tek bir tuşla kontrol edilmesine imkan sağlıyor.

Sistemin kontrolünün rahat yapılıyor olması ise aracın güç artışının kontrol altında olmasını sağlıyor. Yani motor ile egzoz arasında daha akıcı bir pozisyon meydana getirilebiliyor.

Varex Egzozun Zararları Nelerdir?

 Otomobildeki birçok parçanın kullanıma bağlı olarak bir ömrü vardır ve değiştirilmesi gerekir. İşin diğer bölümü ise bozulan parçaların yandaki parçalara da etki ediyor olmasıdır. Doğal olarak varex egzoz sistemi de aracın egzoz düzenine bağlı olan bir çalışma olduğundan dolayı zamanla sistemin yıpranmasına neden olacağından dolayı motora zarar vermeye başlayacaktır.

Araçtaki birçok parça birbirine uzakta olsa akrabadır ve en uzaktaki bir parça diğer uzaklıktaki bir parçayı rahatlıkla bozabilir. Bu nedenle bizim önerimiz bu tür modifiye işlemlerine girişmemek. Çünkü otomobil üreticileri araçları piyasaya sürmeden önce birtakım testlerden geçirir ve bu testler neticesinde en sağlıklı sonucu bulmaya çalışır.

Varex Egzoz Yasak mı?

Otomobillerde desibel oranları belli bir dereceye kadar izin verilmiştir. Buna göre her otomobil belli bir egzoz sesine sahip olmak zorundadır. Varex egzoz sitemindeki amaç ise aracın bağırması olduğundan dolayı bu yasal olarak izin verilen bir durum değildir. Bunun için olası bir polis çevirmesi esnasında ceza kesilmesi söz konusudur.

Ehliyet ve otomobiller hakkında teknik bilgi için https://www.surucukurslari.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.04.2021

Yeşil Plaka Kime Verilir, Yeşil Plaka Nedir

24.11.2020

Bir Araba Ortalama Kaç KG Ağırlığındadır

12.02.2021

Psikoteknik Belgesi Nedir? Kimler Alır

20.08.2021

En Uzun Menzilli Elektrikli Araçlar