Van Sürücü ve Ehliyet Kursları

ABONE OL
Van Sürücü - Van Ehliyet Kursları

Tarihi ve doğal güzellikleriyle her sene binlerce kişinin ziyarette bulunduğu Van, gezilebilecek yerler konusunda oldukça zengin bir yapıya sahiptir. Van’ a gitmeden önce görülmesi gereken yerler hakkında fikir sahibi olduğunuzda gezi planınızı da daha iyi bir şekilde yapabilirsiniz.

Van Kalesi

Van Kalesi, şehrin simgesi konumundadır. M.Ö 9.YY’da yapılmış olan Kale, şehir merkezinden yaklaşık olarak 5 km’lik bir mesafede yer alır. Kalenin içerisine girdiğinizde Analı Kız Açık Hava Tapınağını görebilirsiniz. Sardur Burcu, Menua ve II. Sarduri’nin mezarları yine kale içerisinde yer alır. Kalenin yanında bulunan Van evini de gezebilirsiniz.

Hoşap Kalesi

 Hoşap Kalesi, Van’ın Gürpınar İlçesinde bulunuyor. Şehir merkezinden 60 km uzakta olan Kale 1643 yılında yapılmış, içerisinde köy evleri, sarnıç ve mescit bulunur.

Van Gölü

Van gölü, Türkiye’nin en büyük ve önemli gölleri arasındadır. Dünyadaki en büyük sodalı göl olma özelliğine sahip olan Van gölünde kefal türü balıklar mevcuttur. Göl üzerinde 4 farklı ada vardır ve 600 bin yıllık geçmişe sahip olan göl Van gölü canavarıyla da adını iyice duyurmuştur.

Muradiye Şelalesi

Doğal güzellikleriyle doğu Anadolu’nun adeta bir incisi olan Muradiye Şelalesi, Van’a gittiğinizde görmeniz gereken yerler listenizde mutlaka olmalıdır. Şelalenin yerden yüksekliği 50 metredir ve yeşil doğası, kuş sesleri ve su sesiyle büyüleyici bir güzelliğe sahiptir.

Van Sürücü Kursları

Van sürücü kursları, ehliyet almak isteyenlerin kayıt işlemi sonrasında devam etmeleri gereken kurumlardır. Ehliyet kursu sayesinde 18 yaşını doldurmuş ve şartları tamamlayanlar ehliyetlerine kavuşurlar. Sürücü kursu kaydı yapıldıktan sonra gerekli puanı alarak ehliyet alabilirsiniz. Ehliyet başvurusu sırasında dikkat edilmesi gereken husus ise ehliyet sınıflarıdır. 2016 yılından sonra değişen yasayla birlikte ehliyet sınıflarında köklü bir değişim yapılmıştır. Buna göre başvuru öncesinde hangi sınıf ehliyet alınmak istendiğine karar verilerek başvuru için gerekli belgelerin tamamlanması sağlanır.

Van ehliyet kursları ve sınıfları hakkında detaylı bilgi almak istediğinizde https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

04.11.2020

Bir Aracın Ortalama Yıllık Maliyeti Ne Kadar

12.11.2021

Sıfır Araç Egzoz Muayenesi Kaç Yılda Bir Yapılır

07.05.2021

Günlük Karşılaşılan Sürüş Zorlukları

18.10.2021

Sis Farı Nedir ve Ne Zaman Kullanılmalıdır?