Uzun Yol Şoförünün Yanında Olması Gerekenler

ABONE OL
Uzun Yol Şoförünün Yanında Olması Gerekenler

Şehir içinde araç kullanmak eğlenceli olabilir, ancak uzun bir yola çıkacaksanız bu durumda mutlaka yanınıza almanız gereken birtakım önemli eşyalar  ve evraklar vardır. Bu eşyalar sizin yolculuğunuzun daha keyifli ve güvenli geçmesi için gereklidir. Evraklar ise yolda karşılaşacağınız aksaklıklara karşı sizi korumaya yönelik olabilir.

Uzun yol şoförlerinin yola çıkmadan önce yanına alması gereken evraklar şöyledir;

Ruhsat: İster uzun yol isterseniz kısa yolculuklar olsun mutlaka aracın ruhsatının yanınızda olması gerekir. Gerekmediği sürece ruhsatın araçtan alınması iyi değildir.

Ehliyet: Ruhsat kadar önemli evraklardan birisi de ehliyettir. Ehliyet sürücünün kullandığı araçla ilgili iznini ifade eder.  Ehliyetinizin yanınızda olması özellikle şehirler arası yolculuklarda çok önemlidir. Aksi takdirde aracın bağlanmasına ve ceza yemenize neden olabilirsiniz.

Egzoz raporu: Egzoz raporu eskiden aracın ön camına yapıştırılırdı, ancak günümüzde bu belge dijital ortamda görüntülenebildiğinden dolayı size verilen kağıdı yanınızda taşımanız gerekmiyor.

Zorunluluk trafik sigortası: Trafik sigortası da aynen egzoz raporu gibi dijital olarak görüntülenebilen belgeler arasında yer alıyor. Yolculuk esnasında yanınızda olmasa da mutlaka aracın zorunlu trafik sigortasının yaptırılmış olması gerekir. İsteğe bağlı olarak poliçe ruhsat içerisinde de bulundurulabilir.

Kasko belgesi: Kasko belgesi her ne kadar zorunlu tutulmuyor olsa da olası bir kaza durumunda sigorta firmanızla iletişime geçebilmeniz için kasko belgelerinizin özellikle uzun yolculuklarda yanınızda olması çok önemlidir.

İlk yardım çantası: Her araçta ilk yardım çantasının olması bir zorunluluktur. Ancak buna bir zorunluluk olarak bakmaktan ziyade ihtiyaç olarak değerlendirmek çok daha mantıklı olacaktır. İlk yardım çantasının içerisinde mutlaka olması gereken malzemelerin olmasına özen gösterilmelidir.

Uzun yol şoförlerinin yola çıkmadan yanına alması gereken bazı eşyalar şöyledir;

Atıştırmalıklar

Eğer yolculuğunuz uzun sürecekse zamandan tasarruf etmek amacıyla yanınızda atıştırmalıklar bulundurabilirsiniz. 

Ayaklar Şişmesin Diye Terlik

Terlik araçtan indiğinizde giymeniz ve ayaklarınızın şişmemesi için gerekli olabilir. bazı sürücüler aracı terlikle kullanabilir, bu nedenle yolculuk esnasında uygun bir terlik modeli tercih edilebilir.

Hava Değişimleri İçin Kıyafet

Türkiye’de mevsimsel değişimler şehirlere göre farklı olabiliyor. Örneğin sıcak bir şehirden doğuya doğru gittikçe giydiğiniz kıyafetler ince gelebilir ve üşüyebilirsiniz. Bunun için yanınıza gideceğiniz şehre uygun ek kıyafetler almanız faydalı olacaktır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.10.2020

Sollama Nasıl Yapılmalı

29.01.2021

Yedek Lastikler Hakkında Bilmeniz Gerekenler

29.04.2020

Amasya Sürücü ve Ehliyet Kursları

21.09.2022

Emniyet Kemeri Simülasyonu 2024’te Zorunlu Oluyor