Uzun Yol Bakımı Nasıl Yapılır? Dikkat Edilmesi Gerekenler

ABONE OL

Uzun yol bakımı tüm otomobiller için önemli olan bir konudur. Ancak genel olarak bakacak olursak uzun yol ya da kısa yol diye bir bakım türü yoktur. Sürücüler için önemli olan araçlarının düzenli bakımlarını yaptırmaları ve her an yolculuğa hazır olmalarıdır.

Düzenli yapılan bakımlar araçta olası problemlerin önüne geçebileceği gibi sürücü ve yolcu güvenliğini de sağlamış olacaktır. Bir otomobilde meydana gelen sorunlar genellikle lastiklerin hava basıncının kontrol edilmemesi, yağın suyun değiştirilmemesi klima arızası gibi basit problemlerden kaynaklanmaktadır.

Uzun yol bakımı ya da yukarıda bahsetmiş olduğumuz diğer bakımlar periyodik bakımlar içinde yer alır. Bunun için eğer aracınıza periyodik bakımları yaptırmamışsanız bu durumda aşağıda bahsedeceğimiz bakımları yaptırarak aracınızı uzun yola hazır hale getirebilirsiniz.

Uzun Yola Çıkmadan Önce Arabada Ne Tür Bakımlar Yapılmalı?

Uzun yola çıkmadan önce yapılacak bakımları genelde sürücülerin büyük bir bölümü bilir. Tecrübesiz sürücülerin ya da ilk kez uzun yola çıkacak sürücülerin ise şunlara dikkat etmeleri gerekir.

Araç periyodik bakımları önemlidir, ancak problem yaratacak kadar da pahalı olan işlemler değildir. Bir otomobil sahibi araç almaya karar verdiğinde zaten harcayacağı bu paraları bilir ve hazırlıklıdır.

  • Uzun yola çıkmadan önce aracın yağının ve suyunun tam olduğundan emin olmanız gerekir.
  • Kışın silecekler uzun yolculukta çok önemlidir. Sileceklerin çalışır durumda olduğunu ve sileceklerin durumunun iyi olup olmadığını kontrol etmelisiniz.
  • Frenler uzun yolculuklarda daha öne çıkar. Bunun için frenlerin zamanlamasına ve uygun fren kuvvetine sahip olup olmadığını kontrol edin.
  • Aracın kayış sisteminin kontrolünü sağlayın.
  • Kışın antifriz kullanımı çok önemlidir, aracınızın daha soğuk ortamlara karşı antifriz derecesini kontrol edin.

Serviste Yapılacak Uzun Yol Bakımları

Uzun yol bakımını geniş kapsamlı yaptıracaksanız ve işinizin garantili olmasını istiyorsanız bakımın serviste yapılmasını sağlamalısınız. Servis bakımlarında her şey planlı olduğundan dolayı aracın tüm eksiklikleri tamamlanır. Özellikle para konusunda sıkıntı yaşamıyorsanız bu durumda servis bakımı yaptırmanız sizin için çok daha iyi olacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

03.05.2023

Vatman Nedir? Vatman Nasıl Olunur

04.04.2023

Ehliyet Kaç Ayda Alınır 2023

12.10.2023

Otomotiv Sektöründe Yapay Zeka Kullanımı

26.12.2023

Kışın Akü Bakımı: Nasıl Yapılmalı ve Nelere Dikkat Edilmeli