Uzun Süre Hareketsiz Kalan Araçlar İçin Öneriler

ABONE OL
Uzun Süre Hareketsiz Kalan Araçlar İçin Öneriler

Bazı otomobiller çeşitli nedenlerden dolayı sürekli park halinde kalmak zorunda kalabilir. Garaj arabası şeklinde tanımlanan bu araçlar tıpkı insan vücudu gibi hareketsiz kaldıklarında tehlikeli sonuçlarla karşı karşıya kalabilirler. Aşağıda uzun süre boyunca hareketsiz kalmış olan araçlarla ilgili yapılması gerekenler nelerdir? Kısaca anlatalım istedik.

Aracın Deposunu Dolu Bırakın

Deposu tam olarak dolu olmayan bir araç uzun süre boyunca oksijene maruz kalacağından dolayı yakıt sistemi, enjektör ve filtrelerde tıkanmalar meydana gelecektir. Oksidasyon şeklinde tanımlanmış olan bu durum aracın yakıt deposuna zarar verebilir. Uzmanlara göre bir otomobil 6 aydan daha fazla süre boyunca kullanılmayacaksa bu durumda depoya yakıt dengeleyici katkı eklenebilir.

Akünüzü Kontrol Edin

Aracınız park halindeyken akünüz de boşalmaya devam eder, uzun sureli park halinde kalan otomobilinizi zaman zaman çalıştırdığınızda ise akü kendi kendini şarj etmeye başlayacaktır. Eğer araç uzun süre boyunca bekletilmiş ve çalıştırıldığında zor çalışmışsa bu durumda akü kutup başlarının temizlenmesi faydalı olacaktır.

Motor Yağını Kontrol Edin

Otomobiliniz çalışır durumda iken bazen karter tapasında sızıntı olabilir. Bu durum park halinde kalan bir araç içinde geçerli olacağından dolayı otomobiliniz park halindeyken yağ sızdırmış olması motordaki yağında bitmesine neden olabilir. Siz fark etmeden aracı bu şekilde çalıştırdığınızda ya da hareket ettiğinizde aracınızın motoruna zarar verebilirsiniz.

Lastiklerinizi Kontrol Edin

Lastiklerin havaları geçirgenlikten dolayı zamanla inmeye başlar. Uzun süre boyunca park halinde kalmış olan araç ağırlığıyla birlikte lastiklerinin de inmesine neden olur.

El Frenini Çekmeyin

Uzun süre araç hareketsiz bir şekilde kaldığında diskler, frenler ve el freni paslanmaya başlayacaktır. Kullanmaya başladığınız andan itibaren başlayan sürtünme ile paslar kaybolabilir, fakat el freni uzun sureli çekik olduğundan dolayı pas disklerle pabuçların birbirine kaynamasına neden olabilir.

Aracınızın Dış Yüzeyini Temiz Tutun

Aracın dış temizliği kısa vadede sorun gibi görünmüyor olsa da uzun vadede araca büyük zarar verecektir. Uzun süre boyunca araç üzerinde bulunan kirler korozyona uğrar ve aracın renginin solmasına neden olur.

Otomobilinizle ilgili merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

17.06.2020

Kazadan Sonra Hasar Tespit İşlemleri Nasıldır

16.12.2020

Modern Bir Karavanda Olması Gereken Güvenlik Teknolojileri

28.07.2021

Mevsimlik Lastiklerinizi Ne Zaman Değiştirmelisiniz

04.05.2021

Tekerlek Hız Sensörü Nedir ve Nasıl Çalışır