Ünlü Türk Motor Sporcuları

ABONE OL
Ünlü Türk Motor Sporcuları

Motor sporları özellikle hız, adrenalin ve heyecan sevenlerin yakından takip ettiği bir aktivitedir. Her yıl milyonlarca izleyiciyi pistlere taşıyan bu sporda bazı önemli isimler vardır. Bu önemli isimler her ne kadar Türk olsalar da farklı ülkelerde de kendi markalarını oluşturmuşlardır.

Motor sporların hangi dalı olursa olsun heyecanı yüksek olduğundan dolayı izlemesi keyiflidir. Maliyetli bir spor olduğu için bu spora merak salan kişileri bulmak zor olabilir. Bu nedenle bir motor sporcusu yetiştirmek ciddi maliyet gerektirir. Bunun içinde dünyada tanınan ve bu işi yapan motor sporcularının sayısı oldukça sınırlı kalmıştır.

Tüm zorluklara rağmen sporun içerisinde her zaman olmayı başarmış isimler aşağıda belirtilmiştir. Bu sporcular isimlerini tarihe geçirdiklerinden dolayı da hiçbir zaman unutulmayacaklardır.

Samiye Cahid Morkaya

Türkiye’de ilk otomobil ehliyeti alan isim Samiye Cahid Morkaya’dır. 1932 yılında Türkiye’de düzenlenen ralli şampiyonasında iki kez birinci olmuş Samiye Cahid, erkek egemen olarak kabul edilmiş olan motor sporlarında mücadele eden ilk bayan sporcular arasındadır.

Renç Koçibey

Motor sporları denildiğinde ilk akla gelen isim Renç Koçibey’dir.  Ralli sporunda kazanmış olduğu başarılarla Türkiye tarihinde ilk uluslararası motor sporları başarılarını getirmiştir. Koçibey 1984 yılında Balkan Şampiyonu olmuştur.

Serdar Bostancı

Ralli sporunda Türkiye’yi temsil eden önemli sporculardan birisi olan Serdar Bostancı, 1987 yılında Balkan Ralli Şampiyonluğunu yeniden Türkiye’ye getirmiştir. 

Kenan Sofuoğlu

Bir yerde motosiklet’ten bahsedildiğinde ilk akla gelen isim Kenan Sofuoğlu olacaktır. Başarılı motor pilotu olan Sofuoğlu, Dünya Supersport şampiyonasında elde etmiş olduğu başarılarla uluslararası camiada Türkiye’ye tarihi zaferler getirmiştir. Kenan Sofuoğlu, tam 5 kez Dünya Supersport Şampiyonu olarak ünlü Türk motor sporcuları arasına girmiştir.

Salih Yoluç

İlk olarak 2015 yılında Dubai 24 saat yarışını kazanan Yoluç, 2020 yılına kadar bir çok uluslararası organizasyon içerisinde yer almış ve Türkiye’ye başarılar getirmiştir. Yoluç, 2020 yılında düzenlenen dünyanın en büyük motor sporları organizasyonlarından Le Mans 24’ü kazanmış ve bu başarıyı kazanan ilk Türk olarak tarihe geçmiştir.

Can Artam

Pist şampiyonalarında göstermiş olduğu başarılarla adını duyurmuş olan Can Artam 2001 yılında US Barber Formula Dodge yarışında şampiyon olmuş ve dikkatleri kendi üzerine çekebilmeyi başarmıştır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

06.01.2023

Ehliyet Sınıfları Nelerdir? Hangi Ehliyet Hangi Araçları Kullanır 2023

16.02.2021

Kış Aylarında Araç Kliması Nasıl Kullanılmalı

18.10.2021

Güvenli Bir Şekilde Şerit Nasıl Değiştirilir?

13.05.2020

Kırıkkale Sürücü ve Ehliyet Kursları