Uber Nedir, Uber Şoförü Nasıl Olunur

ABONE OL
Uber Nedir - Uber Şoförü Nasıl Olunur

Uber Nedir?

Uber, cep telefonundan bulunduğunuz yere taksi çağırmanıza yarayan bir uygulamadır. Diğer taksi uygulamalarından farkı ise hangi aracın yanınıza gelmesini istediğinizi kendiniz seçebiliyorsunuz.

Örneğin seçtiğiniz araç VIP tarzında ya da normal araç tarzında olabiliyor. Uber üzerinden çağıracağınız bir aracın ücreti henüz çağırmadan bellidir. Bunun için taksi ücretinin ne kadar olabileceğini kendiniz belirlemiş sayılırsınız.

Uber ödemeleri elden değil uygulama üzerinden tahsil edilir. Yani uygulamayı kartınızı tanımladıktan sonra kullanabiliyorsunuz, bu da size hiçbir şey yapmadan ödeme yapabilme imkanı sağlamış oluyor.

Uber sistemi ulaşım gerçeğini ön plana çıkarırken konforunu da inanılmaz derece de artırmıştır. Hayatımıza yeni girmiş olsa bile pek çok kullanıcısı var ve uygulama hızlı bir şekilde büyümeye de devam ediyor.

Uber, Türkiye’de bir dönem faaliyet göstermiş fakat daha sonrasında aldığı tepkiler sonucunda da devam edememiştir. 

Uber Şoförü Olmak İçin Şartlar Nelerdir?

Uber şoförü olmak yüksek bir kazanç kapısı olarak değerlendirse de burada çalışabilmek için bazı şartlara uymanız gerekiyor. Aşağıda Uber şoförü olabilmek için istenilen şartlar yer almaktadır.

  • 21 Yaşından büyük olmak.
  • Ehliyet ile birlikte 3 yıllık bir araç deneyimi olması.
  • Sicil kaydının temiz olması.
  • Güncel bir sağlık raporu.
  • Özgeçmiş belgesi (CV).
  • Çalışmak istediğiniz alan için gerekli harita bilgisi.

Uber Şoförü Nasıl Olunur?

Uber şoförü olabilmeniz için öncelikli olarak yukarıda belirtilmiş olan şartları taşıyor olmanız gerekiyor. Şartları tamamladıktan sonra uygulama üzerinden başvurunuzu gerçekleştirebilir ve onların size tekrar geri dönüş yapmasını beklemelisiniz. Yapılan olumlu dönüş sonrasında 15 gün ile 1,5 ay arasında denemeye tabi tutulursunuz ve test aşamasını geçtikten sonra şoför olmaya hak kazanabilirsiniz.

Uber Şoförünün Kazancı Nasıldır?

Uber şoförleri her aldıkları müşteriden para kazanırlar. Kazanacakları ücret ise müşterinin gideceği mesafeye göre değişiklik gösterir. Gün içerisinde sürekli uzun mesafe yolcu taşımışlarsa o günün kazancı yüksek olur. Gün içerisinde elde edilen gelirin % 25’i Uber’e %75’i şoföre kalır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden erişebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

19.10.2022

Fren Gürültüsü Neden Olur

16.06.2022

Otopark Nasıl Açılır? Otopark Açma Maliyeti

24.05.2021

Sürücü Kursu Kayıtları Ne Zaman

29.04.2020

Gümüşhane Sürücü ve Ehliyet Kursları