TÜVTÜRK Araç Muayene Randevusu Nasıl Alınır

ABONE OL
TÜVTÜRK Araç Muayene Randevusu Nasıl Alınır

Araç muayeneleri rutin aralıklarla yapılır, ticari araçların dışında kalan binek araçlar 2 yılda bir muayeneden geçmek zorundadır. Muayene zamanı gelen sürücüler ise internet üzerinden ya da telefonla TÜVTÜRK istasyonlarından randevu almaları gerekir.

TÜVTÜRK Araç Muayenesi İçin Nereden Randevu Alınır?

Türkiye’de araç muayenesiyle ilgili yetkilendirilmiş olan kuruluş TÜVTÜRK’tür. TÜVTÜRK’ten randevu alabilmeniz için birkaç farklı yol vardır. Aşağıda bu yollar belirtilmiştir.

TÜVTÜRK İnternet Sitesinden Randevu Alma?

TÜVTÜRK’ün resmi internet sitesi üzerinden randevu alabiliyorsunuz. Bunun için yapmanız gereken siteye girdikten sonra araç plakasını, ruhsatın seri numarasını ve muayene yapacağınız şehri seçmeniz. Ekranda size sorulan sorulardan bir tanesi de muayene seçeneğidir. Bunlardan bir tanesi genel muayene ve muayene tekrarı diğer ise tespit muayenesidir. Son olarak gün ve saat seçimini yaptıktan sonra randevunuzu tamamlamış oluyorsunuz.

E-Devlet’ten Araç Muayenesi Randevusu Alma?

Araç muayenesi için izleyeceğiniz yollardan biriside e-devlet üzerinden randevu almaktır. Bu işlem için e-devlet şifrenizi kullanarak kendi profilinize girdiğinizde “TÜVTÜRK Muayene Randevu Kayıt” sayfasına gitmeniz gerekiyor. Buradan ulaştıktan sonra ekranda sizden istenilen bilgileri hatasız ve eksiksiz bir şekilde girip kimliğinizi doğruluyorsunuz.

Telefonla Araç Muayenesi Randevusu Alma?

Son olarak telefonla randevu alabiliyorsunuz. Bunun için 0850 222 88 88 çağrı merkezini aramanız yeterli olacaktır. Burada sizden istenilen bilgileri vermeniz yeterli olacaktır.

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz yöntemler arasında en sağlıklı ve hızlısı TÜVTÜRK’ün resmi internet sitesine girerek işleminizi tamamlamanızdır.

Araç Muayene Erteleme ve İptal İşlemleri

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz yöntemlerden herhangi birisini seçip uyguladıktan sonra randevunuzu oluşturmuşsanız ve daha sonra iptal ettirmeniz gerekirse bunu yapmak içinde hakkınız var. Üstelik iptal ya da güncelleme işlemi de oldukça basit.

Yapmanız gereken TÜVTÜRK’ ün internet sitesine girmek ve randevunuzun iptal seçeneğini işaretlemektir. Bu işlem sonrasında sizden istenilen bilgileri hatasız bir şekilde doldurmanız yeterli olacaktır. İptal et tuşuna bastığınızda ise randevunuz iptal edilmiş olacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

14.07.2021

Şasi Ne Demek, Elektrikli Araçlarda Şasi Var mı

16.03.2023

TOGG Fiyat Listesi Belli Oldu

06.04.2021

Ehliyet Ne Zaman İptal Edilir

09.12.2020

Sürücü Kursları Kapandı mı? Ehliyet Sınavları Ne Zaman Olacak