Türkiye Yollarında Efsane Olmuş 6 Araba

ABONE OL
Türkiye Yollarında Efsane Olmuş 6 Araba

Türkiye’de trafiğe kayıtlı olan araç sayısı 20 milyonun üzerinde ve bu araçların yarıdan fazlasını da otomobiller oluşturuyor. Her geçen gün yıl bir modelle piyasaya çıkan otomobil üreticilerinin amacı konforu ve güvenliği artırılmış yeni araçlar üretmek. Ancak her ne kadar yıllar geçiyor olsa da Türkiye’de bazı otomobiller var ki unutulmayı bırakın halen trafikte yollarına devam ediyorlar.

Aşağıda Türkiye’de efsane olmuş 6 araba yer almaktadır.

  1. Fiat Tipo

Fiat, her ne kadar Türk aracı gibi algılanıyor olsa da İtalyan otomobil üreticisidir. Markanın 1988 ve 1995 yılları arasında piyasaya çıkarmış olduğu Tipo modeli bugün hale kullanılan araçlar arasında yer alıyor. Uno’nun devamı niteliğinde olan aracın çok tercih edilmesinin nedeni ise fiyatının uygun olmasıdır.

  1. Fiat Tempra

Tempra’da, Tipo’nun devamı niteliğinde, ancak sedan modeli. İlk olarak Tofaş tarafından 1992 yılında piyasaya çıkmış olan araç 1999 yılına kadar Türkiye’de üretildi. Günümüzde halen yollarda görmeye alışık olduğumuz bu araç modifiye dünyasında da oldukça ilgi görmüştür.

  1. Ford Focus

Ford’un Focus modeli ilk olarak 1998 yılında üretilmeye başlandı ve 2005 yılına gelindiğinde yeni bir nesil olarak yoluna devam etti. 2011 yılından sonra üçüncü nesil bir tasarımla kullanıcı karşısına çıkarken 2021 yılında da üretilmeye devam etti. 

  1. Honda Civic

İlk kez 1973 yılında piyasaya sürülen Honda Civic, Türkiye’de en popüler olan araç modelleri arasında yer alıyor. Sedan ve Hatchback versiyonlarıyla yollarda sık görmeye alışık olduğumuz marka özellikle gençler tarafından ilgi görüyor. 

  1. Hyundai Accent

1994 yılında üretilmeye başlayan Hyundai Accent, bugün halen 4. Nesil olarak üretilmeye devam ediyor. 2000 yılına kadar olan modeller piyasa da yumurta kas olarak tanımlanırken daha sonrasındaki modellerde milenyum kasa şeklinde isimlendirilmiştir. 

  1. Mercedes Benz 200 E

Elbette Mercedes denildiğinde söze gerek kalmıyor. Alman otomobil devi Mercedes Benz modelini ilk kez 1993 yılında piyasaya çıkardı. 200 E serisinin modifiye ile hiç alakası olmasa da otomobil başlı başına bir tasarım harikası olarak yerini aldı.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

31.08.2022

Yenişehir Sürücü Kursları – Yenişehir Ehliyet Kursları

25.11.2020

Yayalar Yolda Nasıl Yürümeli

17.01.2022

Hararet Müşürü Nedir? Arızaları Nelerdir

18.05.2021

Ehliyet Harcı Ne Kadar 2021