Türkiye’de Ziyaret Edilebilecek Araba Müzeleri

ABONE OL
Türkiye’de Ziyaret Edilebilecek Araba Müzeleri

Günümüzde kullanılan otomobiller bu otomobillerin tasarımı ve teknolojileri geçmişteki klasik araçlara çok şey borçlu. Çünkü her yeni teknoloji bir sonraki aracın üretiminde önemli bir model oluyor.

Peki, otomobilleri geçmişten bugüne kadar getiren değişim sürecini hiç merak ettiniz mi? Eğer yanıtınız evet ise o zaman Türkiye’de bulunan klasik araba müzelerini gezmenizi tavsiye ederiz. Aşağıda bu müzelerden 4 tanesi yer almaktadır.

Mehmet Arsay Klasik Otomobil Müzesi

Klasik otomobil müzesi denildiğinde ilk akla gelen Mehmet Arsay müzesidir. İstanbul’da bulunan bu müze içerisinde geniş bir klasik araç koleksiyonu mevcut. Müzede 1880 ve 1970 arasında üretilmiş olan araçlar yer alıyor. Müzede bulunan araçlar içerisinde buharlı otomobilde var. Buharlı otomobillerin nasıl çalıştığını merak edenler müzeyi ziyaret edebilir. Müze ücretsiz olarak halka hizmet veriyor.

Ural Ataman Klasik Otomobil Müzesi

İstanbul’da bulunan klasik otomobil müzelerinden bir tanesi de Ural Ataman’dır. 1920 ve 1970’li yıllar arasında popüler olan otomobiller müzede sergileniyor. Müzeye girdiğinizde 60’ın üzerinde araç göreceksiniz. Müzede sadece klasik araçların yanı sıra eski model motosikletler de mevcut. Müze haftada 3 gün açık. Cuma-Cumartesi ve Pazar ziyaret edebileceğiniz müzenin giriş ücreti 10 TL.

Key Araba Müzesi

Key araba müzesi Türkiye’nin en büyük otomobil müzesi olarak bilinir. İzmir Torbalı’da bulunan müzede toplamda 75’ten fazla otomobil bulunuyor. Müzenin büyüklüğü 7 bin metrekare, müze içerisinde dünyanın en ünlü otomobilleri de tanıtılıyor. Müze pazartesi, Salı günleri hariç haftanın her gününde ziyaret edilebilir. Müzede sadece otomobiller değil aynı zamanda motosikletler de sergileniyor. Müzeye giriş ücreti 15 TL olarak belirlenmiş.

Rahmi M. Koç Müzeleri

Türkiye’de adı en çok duyulmuş olan müzeler arasında bulunan Rahmi M. KOÇ müzesi, İstanbul’un Haliç kıyısında bulunuyor. Müze içerisinde havacılıktan denizciliğe birçok makinenin tarihsel gelişimi de anlatılıyor. Müze içerisinde ulaşımda bu zamana kadar kullanılmış olan araçlara da yer veriliyor. Müzenin giriş ücreti öğrenciler için 12 TL.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.04.2021

Yeni Trafik Cezaları 2021 Ne Kadar

30.12.2020

Fren Arızasının En Yaygın Belirtileri

07.07.2023

Sürücü Kursu Ücretlerine Zam

24.03.2023

Ehliyet Süresi Doldu Ne Yapmalıyım