Türkiye’de Satılan En Sağlam Araba Modelleri

ABONE OL
Türkiye’de Satılan En Sağlam Araba Modelleri

Araba satın almayı düşünen birçok kişi, ilk olarak araç fiyatlarını merak eder. Ancak dikkat edilmesi gereken bir diğer özellik de arabanın dayanıklı ve sağlam olmasıdır. İçerisinde sayısız teknoloji bulunan arabaların güvenilir, dayanıklı ve sağlam olması, sürücüleri etkileyen önemli bir husustur. Türkiye'de satılan araba markaları arasında da sağlamlığıyla öne çıkan bazı markalar bulmak mümkündür.

Türkiye’de Satılan En Sağlam Araba Modelleri Hangileri?

Otomobil markaları, en başta insan güvenliği için teknolojik gelişmeleri takip ederek modellerini geliştirmeyi hedefler. Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle Türkiye’de satılan en sağlam araba markaları arasında pek çok marka sıralanabilir.

Euro NCAP, dünyada satışa sunulan araba modellerini çeşitli testlere tabi tutarak sağlamlıklarını test eden kuruluştur. Bu içeriğimizin devamında Euro NCAP kuruluşunun testlerinden başarıyla geçen ve Türkiye’de satışı yapılan araba markalarını ve modellerini sizler için araştırdık.

Mercedes-Benz

Otomotiv sektöründe Alman markası olarak öne çıkan Mercedes-Benz, lüks otomobil modelleri ile dikkat çeken bir markadır. Mercedes-Benz CLA, 2019'da Euro NCAP güvenlik testinden 5 yıldız alarak bu alanda sağlamlığını ispatlamıştır.

Ülkemizde de satışı yapılan Mercedes-Benz’in CLA modeli, yetişkin korumasında %96, çocuk korumasında ise %91 gibi bir başarı yakalamıştır. Aynı zamanda Mercedes-Benz CLA, yaya korumasında da yüksek oranda başarı elde eden otomobillerden biridir. Mercedes-Benz CLA, ülkemizde satılan en sağlam araba modellerinden biridir.

Audi

Alman otomobil markalarından olan Audi markası tarafından üretilen A1 modelleri, 2019 yılında gerçekleştirilen Euro NCAP testlerinden başarılı sonuçlar elde eden güvenilir arabalardan biridir. Audi A1, yetişkin korumada %95 başarı oranı elde ederken çocuk korumasında ise %85'lik başarı oranını yakaladı. Audi A1 yaya koruması ise %73 oranında oldu.

Renault

Düşük fiyatı ile listedeki en ucuz otomobil olan Renault Clio, Euro NCAP güvenlik testlerinde küçük arabalar arasında en güvenli ikinci araba oldu. Renault Clio'nun güvenlik testlerinde yetişkin korumasında %96 başarı oranı elde ederken çocuk korumasında ise %89oranında bir başarı gösterdi. Renault Clio yaya korumasında ise %72 oranında başarı elde etmiştir. Diğer modellere göre daha uygun fiyatlara sahip olan Renault Clio, Türkiye’deki sürücüler tarafından tercih edilen otomobillerden biridir.

Volvo

Türkiye’de satılan en sağlam otomobil modelleri arasında yer alan Volvo S90, Euro NCAP güvenlik testlerinden elde ettiği sonuçlar ile sağlamlığını ve güvenilirliğini tescilledi. Volvo S90 modeli, 2017'de gerçekleştirilen Euro NCAP testlerinden 5 yıldız almaya hak kazanmış otomobil modellerinden biridir. Araç, yetişkin korumasında %95 koruma sağlarken çocuk korumasından %80 başarısına ulaşmıştır. Aynı zamanda bu otomobil, yaya korumasında ise %76 başarı oranı elde etti.

Seat

İspanya merkezli bir otomobil şirketi olan Seat, sevilen modellerinden olan Leon ile Euro NCAP güvenlik testlerinden başarılı sonuçlar almayı başardı. Seat Leon, 2020 yılında yapılan Euro NCAP testlerinden yetişkin korumasında %92 oranında bir başarıya ulaşırken çocuk korumasında %88, yaya korumasında ise %71 başarı oranı yakaladı.

Türkiye’de satılan en sağlam ve güvenilir otomobil modelleri hakkında detaylı bilgi almak için https://surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

28.01.2021

2021 Ehliyetsiz Araç Kullanma Cezası Ne Kadar

12.05.2021

Doğalgaz, CNG ve LNG Nedir

30.03.2020

Alkollü Araç Kullanmak

14.12.2020

Kloz Nedir