Türkiye’de Satılan Elektrikli Otomobil Modelleri

ABONE OL
Türkiye’de Satılan Elektrikli Otomobil Modelleri

Elektrikli araç, son yıllarda yalnız dünyada değil ülkemizde de oldukça önemli hale gelmiş ve otomobil üreticisi pek çok firma dev yatırımlar yaparak üretim modelleri içerisine elektrikli araçları da almaya başlamışlardır.

Elektrikli otomobil gelecekte içten yanmalı motorlara sahip araçların yerini alacaktır. Dolayısıyla her ne kadar ülkemizde bu araçların satış sayıları çok fazla olmasa da her geçen gün artmaya devam ediyor.

Elektrikli araba Türkiye piyasasında Ocak-Temmuz arasında 2 bin 500 adet civarında oldu. Dolayısıyla geçtiğimiz yıllara göre çok daha yüksek rakamlar ortaya çıkıyor.

Aşağıda fiyatlarıyla birlikte elektrikli araba modelleri belirtilmiştir.

  1. BMW iX3

BMW İX3 modeli tam olarak şarjlıyken 460 km menzile kadar gidebiliyor. Aracın satış fiyatına baktığımızda ise 2 milyon 435 bin TL gibi ciddi bir rakam karşımıza çıkıyor.

  1. Jaguar I-Pace

Jaguar denildiğinde gözlerinizin içinin parıldadığını görebiliyoruz. Elektrikli otomobiller arasında bulunan Jaguar I-Pace tam olarak şarjlıyken yaklaşık 470 km menzile kadar gidebiliyor. Aracın satış fiyatı ise 2 milyon 535 bin 279 TL gibi yüksek bir rakam.

  1. MG ZS EV

Çin’de üretilmeye başlanmış olan MG ZS EV Türkiye’ye geçtiğimiz yıl gelmişti. 335 km menzile sahip olan araç evdeki prizle şarj edildiğinde 7 saat 45 dakikada bataryayı dolduruyor. Aracın eski fiyatı 729 bin TL olurken yeni fiyat ise henüz makyajlı olan versiyonunun piyasaya çıkmamasından dolayı belirlenmemiş.

  1. Mini Cooper SE

Sessiz bir sürüşe sahip olan MINI Cooper SE sürücüsüne Go-Kart hissi yaşatıyor. Çevreci olan araç hızlı şarj istasyonlarında 30 dakikada dolarken toplam 232 km menzil yol gidebiliyor. Aracın Türkiye’deki satış fiyatı ise 914 bin TL

  1. Renault ZOE

Türkiye’de satılan elektrikli araba modelleri arasında Renault ZOE’de bulunuyor. Uygun fiyatıyla dikkatleri üzerine çekmiş olan araç yeni versiyonuyla güncellenerek daha uzun menzile sahip hale getirilmiş. Aracın bataryası tam olarak dolu olması durumunda 395 km’ye kadar yol gidebiliyor. Aracın bataryası ise 1 saatte doluyor.  Aracın satış fiyatı ise 764 bin TL Olarak belirlenmiştir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

18.01.2021

Ekskavatör Ehliyeti Nedir ve Nasıl Alınabilir

15.10.2020

Abart Egzoz Muayeneden Geçer mi

17.08.2021

Aks Keçesi Nedir, Aks Contası Yağ Kaçırırsa Ne Olur

01.07.2021

Trafik Sigortası Şirketleri