Türkiye’de Ehliyet Almak Zor mu

ABONE OL
Türkiye’de Ehliyet Almak Zor mu

Ehliyet almak için gün sayanların merak ettiği hususların başında ehliyet almanın zor olup olmadığı vardır. Biz de bu sorunun yanıtını merak eden takipçilerimiz için kısa bir özet geçelim istedik.

Bilindiği üzere Türkiye’de 2016 yılından itibaren ehliyetlerde yeni düzenlemeye gidildi. Bu düzenleme sonucunda ehliyet sınavlarında, ehliyet alma sürelerinde ve ehliyet sınıflarında önemli değişimler yapıldı. Yapılan her değişim ehliyet alma sürecinde olumlu bir adım olurken aynı zamanda ehliyet alma sürecini de biraz daha zorlaştırmıştır.

Türkiye’de ehliyet almak zor mu, kolay mı? Sorusunun yanıtı aslında tamamen size bağlıdır. Çünkü eğitimlere düzenli katılmanız ve daha önceki yıllarda çıkmış olan sorulara çalışmanız halinde ehliyet almak sizin için daha kolay olacaktır.

Ehliyet sınavında sürücü adaylarına toplamda 50 tane soru sorulur. Bu 50 sorunun 12 tanesi ilkyardım bilgisinden, 23 tanesi trafik bilgisinden, 9 tanesi motor bilgisinden ve 6 tanesi trafik adabı bilgisinden.

Bu soruların hiçbirinde puan ayrımı bulunmuyor, bu nedenle her soru eşit puana sahip. Sizin burada sınav sorularının çoğunluğunu dikkate aldığınızda trafik dersine daha fazla yüklenmenizde fayda vardır. Sınavda başarı sağlayabilmeniz için 70 puan almanız şart. Aksi takdirde sınavı geçemiyorsunuz.

Peki, girdiğiniz sınavı geçemezseniz ne olur?

Ehliyet Sınavını Kazanamazsam Ne Olur?

Ehliyet sınavları online olarak yapılır ve 70 puanın altında almak sınavdan kalmış olduğunuzu gösterir. Sürücü kursuna yazılan her adayın 4 kez ehliyet sınavına katılma hakkı vardır. Yani ilk sınavdan kalmışsanız ikinci sınava girme hakkınız var. Bunu 4 kez tekrarlayabilirsiniz. Bu durumun size en büyük eksisi ehliyet alma sürecinizin uzaması ve girdiğiniz her sınav için tekrar ücret yatırıyor olmasıdır. Bunun dışında sürecin sizi strese sokması ve psikolojik etkisi de işin farklı bir boyutudur.

Ehliyet Sınavı Zor mu?

Buraya kadar ehliyet sınav sistemi ve bilmeniz gerekenler hakkında genel bir açıklama yaptık. Toparlayacak olursak ehliyet almak eskiye göre biraz daha zor olsa da aslında sıkı bir çalışmayla kolay bir süreç haline gelecektir. Bu nedenle Türkiye’de ehliyet almak zor mu? Denildiğinde yanıt olarak değil diyebiliriz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

11.05.2021

Aracın Güzel Kokması için Yapmanız Gerekenler

24.05.2021

Sürücü Kursu Sınav Sonuçları Nasıl Öğrenilir

28.04.2022

Antalya Kepez Sürücü Kursları - Kepez Ehliyet Kursları

01.02.2021

Neden İnmiş Lastik Kullanmamalısınız