Türk Ehliyeti Alman Ehliyetine Nasıl Çevrilir

ABONE OL
Türk Ehliyeti Alman Ehliyetine Nasıl Çevrilir

Türkiye’den Almanya’ya evlilik yoluyla ya da iş için gideceklerin sahip oldukları ehliyetler orada geçerli mi? yoksa yeniden bir ehliyet başvurusunda mı bulunmak gerekiyor? Merak edilen soruların yanıtlarını bu makalemizde verelim istedik. Konuya ilk olarak Türk ehliyeti Almanya’da geçerli mi? Bunun yanıtını vererek başlayalım.

Türk Ehliyeti Almanya’da Geçerli mi?

Bunun iki farklı yanıtı var. Eğer siz Almanya’ya turistik bir ziyaret için gidiyorsanız ve burada araba kiralamanız gerekiyorsa o zaman kısa süreliğine ehliyetiniz Almanya’da geçerli olacaktır. Ancak Almanya’da oturma izni almış, taşınmışsanız o zaman ehliyetinizi 6 ay sonrasında değiştirmek zorundasınız. Yani Türk ehliyetiniz Almanya’da neden ne olursa olsun 6 ay sonra geçersiz. Aslına bakarsanız durum sadece Almanya için değil tüm Avrupa ülkeleri için aynı şekilde işliyor. Buna bizim ülkemiz de dahil.

Almanya’da yeni bir ehliyet başvurusunda bulunmak için izlemeniz gereken yol ise şöyledir.

1-) İlk yardım belgesi

Ehliyete başvurduğunuzda sizden ilk yardım belgesi istenecektir. Bunun için tek bir gunluğune ilk yardım kursuna katılmanız yeterlidir. Eğer Almancanız iyi değilse o zaman İngilizce olarak da katılabiliyorsunuz. Dil bilmiyorsanız maalesef ehliyet alamazsınız.

2-) Göz testi muayenesi

Göz testiniz ilk yardım kursunun hemen başında ya da sonunda yapılabiliyor. Başka bir yerde yaptırmanıza da gerek yok. Test sonrasında size bir belge veriliyor. 

3-) Türk ehliyetinin Almanca çevirisini almak

Ehliyet için başvuru esnasında sizden Türk ehliyetinizin Almanca çevirisi isteniyor. Çeviriyi herhangi yeminli bir tercümana yaptırmanız yeterli olacaktır. Bunun için kendinizin yaptığı çeviri kabul edilmez.

Yeni Ehliyetler Almanya’da Geçerli mi?

Türkiye’de hayata geçen yeni ehliyet uygulaması ile birlikte aslında hedeflenen şey de dünyanın her yerinde bu ehliyetlerin geçerli olmasını sağlamak. Bunun için çipli olan bu ehliyetler dünyanın her yerinde geçerlidir. Yurtdışına ister aracınızla çıkın isterseniz orada bir araç kiralayın ehliyetinizle kullanabilirsiniz. Almanya’da ilk kez ehliyet alacaklar için ise durum daha farklıdır. Bu konuyu ayrı bir başlık halinde değerlendirebiliriz.

Ehliyetler hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.03.2020

Sınav Görevlileri

20.09.2021

Anksiyete Hastaları Ehliyet Alabilir mi

22.10.2020

2020 Ehliyet Harç Ücretleri

10.06.2021

Ehliyet Süreci Kaç Gün Sürer? 2022