Turbo Revizyonu Nedir

ABONE OL
Turbo Revizyonu Nedir

Turbo, otomobil kullanıcılarının bazılarının vazgeçemediği, bazılarının ise bir türlü kabul edemediği önemli bir parçadır. Emisyon standartlarının sıkılaşmasıyla birlikte kullanımı yaygınlaşan turbolar, özellikle küçük hacimli olan motorlardan daha yüksek performans elde edilmesi için olmazsa olmazlar arasında yer almaktadır. Turbolar düşük devirlerde bile iyi ivme kazanabilirler, ancak bazı durumlarda turboların da arıza yaptıkları bilinir. Arızalanan bir turboyu değiştirme ya da revize etmek gibi durumunuz vardır. Revize işleminin başarısını ise gittiğiniz tamirci ya da turbodaki arıza nedeni belirleyecektir. Bunun için aracınızın turbosu arıza yaptığında ilk olarak iyi bir tamirci araştırmanızda fayda vardır.

Turbo Revizyonu Nedir?

Evet, turbo revizyonu dedik, ancak turbo revizyonu ne demektir, nasıl yapılır? Merak edenler olabilir.

Turbo revizyonu arıza yapmış olan bir turbo motorunun değiştirilmeden tamir edilmesi işlemine denilmektedir. Turbo revizyonuna ihtiyaç duyulmasının en önemli nedeni sıfırdan alma maliyetinin daha yüksek olmasıdır. Sürücüler yenileme işlemine alternatif olarak bu yöntemi denerken aslında karşılaşabilecekleri sorunlarında farkındadır. Çünkü turbo doğru tamir edilmediğinde daha sıkıntılı bir süreç başlar. Nedeni ise vermiş olduğunuz paranın çöp olmasıdır.

Turbo Revizyonu Nasıl Yapılır?

Turbo revizyonu işlemine başlamadan önce net olarak arızanın neden kaynaklandığının tespit edilmesi gerekir. Çünkü bazı durumda problem turboda değil araçtaki başka parçalarda olabilmektedir.

Eğer sorun turbodaysa o zaman bozuk olan turbonun bulunduğu yerden çıkarılması gerekir. Çıkarma işlemi yapıldıktan sonra turbonun içerisindeki parçalar teker teker ayrılır ve bu sayede sorunun neden kaynaklandığının tespit edilmesi sağlanır. Turbo gerekli olan temizleme aşamasından sonra yenilenerek yerine takılır ve kullanıma hazır hale gelmiş demektir.

Turbo içerisinde bozuk ve arızalı olan bir parça varsa yenisiyle değiştirmek mantıklı olacaktır, aksi takdirde bu hem maliyeti artırır hem de geçen zamanın daha uzun olmasını sağlar. Yeni turbonun montajının yapılması sonrasında araçtaki veriler göz önünde bulundurularak ayar işlemi gerçekleştirilir ve tam ayar yakalandıktan sonra araç çalıştırılarak test edilir.

Turbo Revizyon Fiyatları

Turbonun revizyon edilme fiyatları aracın modeline ve motor hacmine göre değişiklik gösterir. Doğru bilginin alınması içinde tanıdık ya da en yakındaki tamirciye gidilmesi gerekir.   

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz. 

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.03.2020

Trafikte Öfke Kontrolü

14.12.2023

Ehliyetlerin Uluslararası Geçerliliği Var mıdır

25.08.2022

Ehliyet Yenilemek İçin Son Gün Ne Zaman? Eski Ehliyeti Yenileme

29.04.2020

Giresun Sürücü ve Ehliyet Kursları