Tunceli Sürücü ve Ehliyet Kursları

ABONE OL
Tunceli Sürücü - Tunceli Ehliyet Kursları

Şehre Tunceli adının verilmesi nedeni, maden yataklarına sahip olmasıdır. Her ne kadar değerli kaynaklara sahip olsa da bölge halkına baktığımız zaman geçimini tarım ve hayvancılıktan yana kullanmıştır. Halkın ekonomideki bu seçimi ise genelde kırsal bölgelerde yaşamın sürdürülmesinden kaynaklanmaktadır.

Tunceli’de yetiştirilen ürünlere baktığımızda buğday, arpa, kenger, şeker pancarı, geliyor. Turizm konusunda çok başarılı olmasa da şehirde dağcılık, avcılık gibi sporlar özellikle yoğun olarak yapılmaktadır. 

Tunceli Tarihi

Tunceli’nin tarihine baktığımızda yapılan kazılarda elde edilen sonuçlara göre Kalkolitik Çağ’da İ.Ö 5500 – 3500 yıllarda ilk yerleşimin yapıldığı ortaya çıkıyor. O dönemde evler kale görünümünde inşa edildiği için bölgedeki kazılarda bu tür sonuçlara rastlanılmaktadır.

Tunceli’nin cumhuriyet dönemi öncesindeki adı Dersim’dir, 1926 yılında mecliste alınmış olan karar neticesinde ilçe olan Dersim o dönemde Elazığ’a bağlanmış ve 1935 yılında il olarak kabul edilmiş ve adı Tunceli olarak değiştirilmiştir.

Tunceli’de tarihi olaylar arasında hafızaya kazınmış olan 1937–38 yıllarındaki Seyit Rıza Önderliğinde düzenlenen Dersim isyanı kitaplara konu olmuştur. Bu isyan sırasında Dersim’de büyük zarar meydana gelmiştir.

Tunceli Coğrafi Konumu

Tunceli, Fırat Havzası içerisinde yer alır ve bunun içinde çevresi doğal olarak kuşatılmıştır. Tunceli dağların arasında kalmış olduğundan dolayı bölgede sıra sıra dizilmiş suların oluşturmuş olduğu aşınmalardan kaynaklı platolara sahiptir.

Tunceli karasal iklime sahiptir. Yazları sıcak ve kurak geçerken kışlar yağışlı ve oldukça soğuktur. Kış aylarında oluşan kar yaza kadar neredeyse varlığını hissettirir. Tunceli’nin 7 tane ilçesi vardır. Bunlar; Çemişgezek, Hozat, Mazgirt, Nazımiye, Ovacık, Pertek ve Pülümür’dür.

Munzur Vadisi

Tunceli’ye gelenlerin ilk gitmek istedikleri yer olan Munzur vadisi, merkeze 8 kilometre uzak mesafede bulunur. Vadi içerisinde şelaleler, buzul gölleri gibi doğal güzellikler büyüleyici doğal güzellikler arasında yer alır.

Tunceli Sürücü Kursları

Tunceli kendisini geliştirememiş olsa da Tunceli sürücü kursları bölgede yaşayan insanların tercih ettiği eğitim kurumları arasında yer alır. Sürücü kursu, ehliyet alabilmek için kayıt işlemi yaptırılması gereken zorunlu bir süreçtir. Ehliyet kursu kaydı yapıldıktan sonra sürücüler alacağı ehliyetle birlikte araç kullanabilirler.

Tunceli ehliyet kursları hakkında detaylı bilgiye https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.04.2021

Taşıt Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır

01.02.2021

Sürüş Sırasında Dikkatinizin Dağılmasını Önlemek İçin 8 İpucu

03.05.2021

EDC Şanzıman Nedir ve Nasıl Çalışır

22.07.2022

Kompakt Otomobil Nedir? Modelleri ve Özellikleri