Tramer Nedir? Nasıl Sorgulanır

ABONE OL
Tramer Nedir - Nasıl Sorgulanır

Sigortanın önemini bilmeyen yoktur. Çünkü sigortaların yapılmasının amacı gerek kendi mal varlıklarınızı korumak gerekse başlarına gelebilecek zararlara karşın güvence altına almak için sigorta olmazsa olmazların başında gelir. Dijital çağda sigorta oturduğunuz yerden alabileceğiniz bir hizmet olduğu içinde tek bir tuşa basarak işlemlerinizi rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle online sigorta firmalarının sayısının çoğalmış olması hizmet kalitesini ve bu hizmete erişimi daha da kolaylaştırmıştır.

Konu sigorta olduğunda dikkatleri çeken bir kelime de tramerdir? Peki, tramer nedir?

Asıl ismi Trafik Sigortaları Birliği ve Gözetim Merkezi olan Tramer, 2003 yılında Hazine Müsteşarlığı tarafından kurulmuştur. Amacı her türlü sigortalı araçların bilgisinin tek bir merkezde toplanmasıdır. Yani bir anlamda veri deposudur. Sistem sayesinde kötü niyet girişiminin engellenmesi sağlanıyor ve buna göre sigorta alanında ortak bir platform oluşturulmuştur. 

Tramerden Kimler Yararlanabilir ?

Tramer sistemi içerisinde bilgilere ulaşmak isteyen herkes rahatça ulaşabilir. Özellikle ikinci el araç almak istediğinizde arabanın geçmişindeki kaza kayıtlarına sistem üzerinden ulaşabilir ve aracın ne durumda olduğunu öğrenebilirsiniz. Sistem yalnızca aracın kaza kayıtlarını değil sigorta işlemleri, hasar bedeli, hasarın detayları ile ilgili tüm bilgileri sunabilme imkanına sahiptir. Kısacası ikinci el araç alırken aracın tüm şeceresini bu şekilde görebilirsiniz. Bu da aracı aldıktan sonra kafanızda soru işaretinin oluşmasını engeller ve yalnızca aracı görerek değil görmeden de karar vermenize imkan tanır.

Hasar Kaydı

Tramer sistemini kullandığınız zaman araç satıcısının size söylediği sözlere aldırmak zorunda kalmazsınız. Yani güven aracın sürücüsünden yana olması gerekmez. 

Tramer sistemine kayıtlı olmayan bir araç hakkında bilgileri öğrenebilmeniz söz konusu değildir. Yani araç sürücüsü kazanın bedelini kendi cebinden harcamış olabilir. Bu durumda sistemde kayıtlı bir durum olmayacağından araç alırken ikinci bir seçenek olan ekspertiz hizmeti de almak mantıklı bir tercih olacaktır.  Tramer sistemi üzerinden 5 farklı sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Bu sorgulamalar şöyledir:

  1. Araç hasar kaydı
  2. Mağdur bilgileri
  3. Araç trafik poliçesi
  4. Araç kasko poliçesi
  5. Kaza yapan araçların kaza tespit tutanağı sonrası kusur oranlarını sorgulama

 Araçlarla ilgili merak ettiğiniz tüm konulara https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

23.09.2020

İkinci El Araç Alırken Kontrol Edilmesi Gerekenler Nelerdir

08.10.2020

Ateşleme Bobini Nedir

14.09.2021

Motor Ehliyeti Fiyatları 2021

01.02.2021

Aracınız Yolda Bozulduğunda Ne Yapmalısınız?