Traktör Nedir? Traktör Çeşitleri Nelerdir

ABONE OL
Traktör Nedir - Traktör Çeşitleri Nelerdir

Kökeni Fransız olan traktör, kelime olarak çekme ve hareket ettirme anlamına gelir. Eski dönemlerde traktör yalnızca çekme amaçlı kullanılmış, ancak daha sonrasında üretim ve tarım sektöründe meydana gelen değişim ve gelişimle birlikte kulanım alanı ve kullanım yapısı farklılaşmıştır. Bugün ise traktör kelimesinin tanımını yaptığımızda tarım, endüstri gibi alanlarda kullanılan tekerlekli ya da farklı özellikler sahip olan bir sürücünün kullandığı makine şeklinde tanımlanabilir. Traktörlerin çalışabilmesi için güce ihtiyaçları vardır ve bu güçte motordan elde edilir.

Traktör Çeşitleri ve Kullanım Alanları Nelerdir?

Traktörler birden fazla amaç için kullanılabilir. Bunun için de traktör çeşitleri kullanılacağı alana göre farklı özelliklere sahiptir. Aşağıda traktör çeşitleri ve kullanım amaçları belirtilmiştir.

Tarımda Kullanılan Traktörler

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi traktör denildiğinde ilk akla gelen tarım sektörü olmuştur. Çiftçinin eli ayağı olmuş bu araçlar itme, çekme, taşıma, kazıma, aktarma gibi farklı işlerde kullanılmaktadır. Tarım traktörlerinin tekerlekleri lastiktir ve 3 farklı kategorisi vardır. Bu kategoriler ise şöyledir:

  • Arka Tekerlekleri Muharrik Traktör
  • Dört Tekerleği Muharrik Traktör
  • El ile Kullanılan Traktör

Endüstride Kullanılan Traktörler

Endüstri sektöründe kullanılan traktörlerin amacı genellikle ağır olan malzemelerin taşınmasını sağlamak içindir. Depolarda ve benzer depolama alanlarında kullanılan bu traktörler iş hayatının daha hızlı ilerlemesini sağlayacaktır.

Özel Traktörler

Son olarak özel olarak üretilmiş olan traktörlerden bahsedebiliriz. Bu tip traktörler inşaat alanlarında kullanılır. Ağır yüklerin kaldırılması ve taşınması gibi işlemlerde kullanılmasının yanı sıra halk arasında kepçe şeklinde bilinen araç haline de dönüştürülebilir.

Traktör Ehliyeti Hangi Sınıf?

Traktör kullanabilmek için sürücülerin F sınıfı ehliyet almaları gerekir. Bu ehliyet sınıfı için sürücü adayının en az 18 yaşından büyük ve ilkokul mezunu olması gerekiyor.

Traktör ehliyeti almak için gerekli belgeler

  • Sertifika
  • Sürücü kursu dosyası
  • Nüfus cüzdanı, Pasaport veya Avukatlık Kimliği
  • Sağlık Raporu (Fotoğraflı)
  • 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan

Ehliyet ve sürücü kursu ile ilgili merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.10.2020

LPG Turboya Zarar Verir mi

04.03.2021

2021 Ehliyet Sınavında Hangi Sorular Çıkıyor

30.09.2021

Ehliyete El Konulmasına Nasıl İtiraz Edilir

24.11.2021

Araç Satılırken Yedek Anahtar Parası İstenir mi