Traktör Ehliyetine Nasıl Başvurulur

ABONE OL
Traktör Ehliyetine Nasıl Başvurulur

Tarım veya sanayi sektöründe kullanılan araçlar arasında bulunan traktör, ehliyetle kullanılması gereken araç sınıfları içerisinde yer alır. Bir sürücünün traktör kullanabilmesi için öncelikli olarak F tipi ehliyet almış olması gerekir. Bunun içinde ilk olarak bulunduğu şehirdeki sürücü kurslarından herhangi birisini seçmiş olması yeterli olacaktır. Sitemiz üzerinden filtreleme özelliğini kullanarak bulunduğunuz şehirdeki sürücü kursları listesini görebilir ve iletişim adreslerini alarak kurs için görüşme sağlayabilirsiniz.

Sürücü kursu kaydının yapılmasının ardından teorik eğitim alınarak e-sınava girmeniz gerekir. Artık sınavların internet üzerinden yapıldığının da altını çizmeden geçmeyelim. Direksiyon eğitiminizin tamamlanmasının ardından direksiyon sınavına girmeniz gerekiyor ve bu sınavı da geçerseniz 2 gün içerisinde traktör ehliyeti sertifikanız hazır olur ve 2 yıl içerisinde ehliyetinizi almak için başvurabilirsiniz. 2 yıl içerisinde alınmayan ehliyet geçerlilik süresini kaybeder ve bu durumda yeniden kursa giderek tüm işlemlerden yeniden geçmeniz gerekir.

Traktör Ehliyeti Almak İçin Gereken Belgeler Nelerdir?

Traktör ehliyeti alabilmeniz için sizden birtakım belgeleri tamamlamanız istenir. Bu belgeler ise sırasıyla şöyledir:

  • Sürücü kursundan alınan sürücü sertifikası
  • Sürücü kursu dosyası
  • Kimlik, pasaport ya da avukatlık kimliği
  • Fotoğraflı sağlık raporu
  • Ehliyet harcı, Polis Vakfı ücreti ve değerli kağıt bedelinin ödendiğine dair makbuz.
  • 2 tane biyometrik fotoğraf
  • Kan grubunu gösteren belge.

Traktör Ehliyeti Alma Şartları Nelerdir?

Traktör ehliyeti alabilmek için birtakım şartların yerine getirilmiş olması şartı vardır. Buna göre 19 yaşından mutlaka gün almış olmanız gerekir. Ehliyet için en az ilkokul mezunu olmanız gerekir. 

Traktör Ehliyeti Fiyatları

Ehliyet fiyatları her yıl düzenli olarak yeniden gözden geçirilir ve belirlenir. Belirleme işlemi ise genel olarak yapılır. Sürücü kursları ehliyet ücretlerinin belirlenmesi sonrasında adaylara kurs ücretleriyle birlikte toplamda ne kadar harcama yapacakları hususunda gerekli bilgileri verir. İllere göre değişen traktör ehliyeti fiyatları ise genel olarak 2900 TL’den başlayarak değişiklik göstermektedir.

Traktör ehliyeti alabilmeniz için başka herhangi bir ehliyete ihtiyacınız yoktur. Eğitim ve yaş şartlarını tamamlayan herkes traktör ehliyeti başvurusunda bulunabilir.

Ehliyet türleri hakkında bilgi almak için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

11.02.2021

Fren Mesafesi Nasıl Hesaplanır

24.06.2021

Araba Vurdurarak Nasıl Çalıştırılır

02.04.2024

Chery'nin Yeni SUV Modeli Tiggo 4 Pro Türkiye’ye Geliyor

30.03.2020

Karayolları Genel Müdürlüğü