Trafikte Vurup Kaçan Araçlar İçin Nasıl Bir Yol İzlenmelidir

ABONE OL
Trafikte Vurup Kaçan Araçlar İçin Nasıl Bir Yol İzlenmelidir

Sıklıkla karşılaştığımız olaylardan biri trafikte başka bir araca vurup kaçan araçlardır. Başınıza böyle bir durum geldiğinde ilk yapmanız gereken şey aracın her açıdan fotoğrafını çekmek olacaktır. Kaza ile ilgili delil olarak gösterilmesi açısından mutlaka vakit kaybetmeden aracın değişik açılardan fotoğrafının çekilmesi gerekmektedir. Araç eğer park halinde iken başka bir araç çarpıp kaçmışsa olay yerinde bulunan insanların bilgisine başvurulmalıdır. Eğer mobese kameralarının bulunduğu bir bölgede böyle bir olay yaşanmışsa kamera kayıtlarından kısa sürede çarpan aracın bilgilerine ulaşılabilmektedir. Mobese kameraları bu tür olaylarda kişilerin mağduriyetlerinin giderilmesi ve kısa sürede çarpan aracın tespiti konusunda kişilere yardımcı olmaktadır.

Vurup kaçan araçların tespiti için polise haber verilmeli ve araç yerinden kıpırdatılmamalıdır.

Vur –Kaç Kazalarında Meydana Gelen Hasarı Kim Karşılar?

Aracınıza herhangi bir araç vurup kaçmışsa ve bu kaçan araç tespit edilememişse hasarın karşılanması için güvence hesabından hasarı karşılaması istenebileceği gibi zarar görüp mağdur olan kişinin kasko sigortası varsa hasarı kasko sigortası karşılamaktadır.

Bu tür trafik kazalarında hasarın kasko sigortası tarafından karşılanabilmesi için aracın kasko sigortasının mutlaka olması gerekmektedir. Eğer araç için kasko sigortası yaptırılmamışsa hasarı kasko sigortası ödememektedir. Araç için yaptırılan zorunlu trafik sigortası ise sadece araç sahibinin üçüncü kişilere ve diğer sürücülere vermiş olduğu zararı ödediğinden dolayı bu tür kazalar sonucu oluşan hasarı karşılamamaktadır.

Araç için kasko sigortası yaptırılmış ise bu tür kazalardan dolayı oluşan hasarın karşılanması için kasko sigorta şirketine mümkün olduğunca kısa sürede haber verilmelidir. Araç yerinden kımıldamayacak kadar çok hasar görmüş ise çekici işlemleri için de sigorta şirketi ile iletişime geçmek gerekmektedir.

Araca vurup kaçan araç tespit edildiği takdirde aracın sürücü hakkında suç duyurusunda bulunulabilir ve hukuki işlemlere başvurulabilir. Asliye hukuk mahkemelerinde açılan davada araca vurup kaçan sürücü hakkında haksız fiil sonucu araca zarar verilmesi suçuyla dava açılıp araçta oluşan hasarın karşılanılması talep edilebilmektedir.

Bazı durumlarda ise sahte hasar bildirimi yapılmaktadır. Bunun sebebi ise araçlarını sigortalatan kişilerin sigorta şirketlerinden haksız yere hasarın karşılanmasının talebi olmaktadır. Aracına başka bir aracın vurup kaçtığını beyan ederek yanlış beyan verenlerin sayısı da giderek artmaktadır.

Kazalarla ilgili merak ettiğiniz konulara  https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.09.2022

Keles Sürücü Kursları – Keles Ehliyet Kursları

05.08.2021

Hibrit Araba Vergileri Hakkında Bilgiler

16.04.2021

Yeni Trafik Cezaları 2021 Ne Kadar

27.07.2021

Arızalı Hidrolik Direksiyon Pompası Belirtileri