Trafikte Alkol Sınırı Kaç Promildir? 2021

ABONE OL

Trafikteki kuralların tamamı can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla konulmuştur. Bunun için her sürücü ve yaya kendi üzerine düşen görevi yapmak ve kural ihlali yapmamak zorundadır. Eğer kural ihlali yaparsa bu durumda kendisine kesilecek olan cezayı da kabul etmiş sayılır.

Trafikte işlenen kural ihlalleri arasında alkol kullanımı da vardır. Bazı sürücüler belli bir oranda alkol kullanmanın suç sayılmadığını düşünür, ancak bu oranın ne olduğunu tam olarak bilmediklerinden dolayı da büyük cezalarla karşı karşıya kalabilir.

Araç Kullanırken Ne Kadar Alkol Alınabilir? 2021

Öncelikli olarak şunu belirterek başlayalım ki trafikte araç kullanacak olan bir sürücü her ne sebeple olursa olsun kendi ve başkalarının can güvenliği için alkol kullanmaması gerekir.

Alkollü araç kullanmak tehlikeli olduğu için caydırıcılığının da yüksek olması gerekir. Bu nedenle alkollü araç kullanmanın cezası oldukça ağırdır. En son düzenlemeye göre ticari araç ve kamu görevlilerinin alkollü araç kullanmaları tümüyle yasaklanmıştır. Bunun için herhangi bir şekilde promil sınırı yoktur. Diğer araç sürücülerinin ise bir litre kanda yarım gram alkol yani bunun karşılığı olan 0,50 promil alkollü olması gerekir.

Alkollü Araç Kullanırken Polise Yakalanırsanız Ne Olur?

Yukarıda belirtmiş olduğumuz durumlar neticesinde alkollü bir şekilde polise yakalanırsanız bunun cezası çok ağırdır ve affı kesinlikle yoktur. Öncelikli olarak ehliyetinize el konularak alınır. İlk kez alkollü yakalanmışsanız ehliyetinizi tesli etmeniz gereken süre 6 aydır. Aynı yıl içerisinde yeniden alkollü olarak yakalanırsanız bu kez ehliyetinize 2 yıl süreyle el konulur. Ancak bununla kalmaz ve ilk seferde 1,339 TL para cezası kesilir. Eğer ikinci kez yakalanırsanız bu ceza miktarı 1,679 TL, üçüncü kez yakalanmanız durumunda ise 2,698 TL para cezası kesilir. Bu cezaları tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde öderseniz % 25 oranında indirim kazanırsınız.

 Bir Bira Kaç Promildir?

Alkol promil miktarı içtiğini orana göre değişir. Buna göre aşağıda hangi alkol kaç promil belirtilmiştir.

  • 33' lük 1 şişe bira: 33 promil
  • 50' lik 1 şişe bira: 53 promil
  • % 12 alkol oranı 1 kadeh şarap: 40 promil
  • % 40 alkol oranı 3 duble rakı, viski, vodka: 1.26 promil

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgilere ulaşmak için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

10.10.2022

Oto Çekici Fiyatları – Oto Çekici Araç Kurtarma Fiyatları

19.10.2021

Ehliyet Müracaatı Nasıl Yapılır

15.02.2022

Ehliyet Fiyatları 2022: Harç ve Sınav Ücretleri Ne Kadar

03.04.2023

Direksiyon Sınavında Kalınca Ne Olur