Trafik ve İlkyardım Haftası Ne Zaman? 2021

ABONE OL
Trafik ve İlkyardım Haftası Ne Zaman - 2021

Trafik ve ilkyardım haftası denildiğinde bu konuyu derin bir şekilde irdeleyerek giriş yapmak gerekir. Çünkü ancak bu sayede bu haftanın önemi ortaya çıkmış olacaktır.

Trafikte yaşanan sorunların çözümünün sağlanması amacıyla pek çok Avrupa ülkesi kendi aralarında anlaşıp bir konsey oluşturmuşlardır. Ülkemizde bu konsey içerisinde yer alan bir üyedir. Paris’te olan bu konsey üyeleri dönem dönem toplanarak olası trafik sorunlarını ele alırlar.

Konseyin yapmış olduğu açıklamayla birlikte her yıl mayıs ayının ilk cumartesi günü ile başlayan hafta "Uluslararası Karayolu Güven Haftası" olarak kabul etmiştir. Türkiye bu haftayı trafik ve ilk yardım haftası olarak kabul etmiştir.

Trafik  ve İlkyardım Haftasının Amacı Nedir?

Trafik ve ilk yardım haftasının amacı kazaların önlenmesine yardımcı olmak amacıyla sürücü ve yayaların dikkatlerini bu yöne çekmelerini sağlamaktır. Bu hafta içerisinde görsel, yazılı ve sesli medya üzerinden birtakım duyurular yapılarak halkın trafik ve ilk yardım konularına dikkatinin çekilmesini sağlamaktır. Bu sayede olası trafik kazalarının da önüne geçilmesi hedeflenir.

Trafikte konulmuş olan tüm kural ve cezaların amacı daha güvenli bir yolculuk yapılmasını sağlamaktır. Konulan tüm bu kuralların bir anlamı ve gerekliliği vardır. Bunun için kuralı gereksiz yere tartışmaktan ziyade uymak en doğru çözüm yolu olacaktır. Devlet ise bu kurallara ve bilgilere duyarsız olan vatandaşların bir şekilde bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla bu hafta çerisinde çeşitli etkinlikler ve reklam çalışmaları düzenler.

Trafik Kazası ve İlkyardım

Trafik kazası herkesin bir şekilde yaşayabileceği bir durumdur. Bazı kazalar ölümlü sonuçlanırken bazıları yaralanmalı ve bazıları da maddi hasarlıdır. Motorlu ve motorsuz tüm taşıtların hareketlerinin sağlanmış olduğu trafikte düzene uymak zorunluluktur.

İlk yardım olası bir kazanın hemen ardından yaralı olan sürücü ya da yayalara sağlık ekipleri gelinceye kadar ilk müdahalenin yapılmasıdır. Bazı durumlarda yaralıya müdahale edilmemesi gerekirken bazı durumda yapılan erken müdahale hayat kurtarabilir. Bunun tayinini ise ancak iyi ilk yardım eğitimi almış bir kişi rahatlıkla yapabilir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ üzerinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.06.2022

Araç Ekspertiz Fiyatları 2022 - Güncel Oto Ekspertiz Fiyatları

08.11.2022

Lastiklerin Hava Basıncı Nasıl Kontrol Edilir

03.09.2021

Trafik Kazasına Tanık Olduğunuzda Neler Yapmalısınız

30.03.2023

Kia EV9 SUV Tanıtıldı: Tasarım ve Özellikleri