Trafik Sigortasının Yüksek Çıkmasının Nedeni Nedir

ABONE OL
Trafik Sigortasının Yüksek Çıkmasının Nedeni Nedir

Trafik sigortası her sürücünün aracına yaptırmak zorunda olduğu bir güvencedir. Dolayısıyla trafik sigortası yaptırmak istemiyorum gibi bir düşünce içerisinde olamazsınız. Elbette ki kimse bu konuda sizi zorlamıyor, fakat trafikte sigortasız dolaşırken yakalanmanız halinde karşılaşabileceğiniz cezalara da razı olmak zorundasınız. Hatta trafik sigortası olmayan bir aracın satışının yapılmayacağını da belirtmek gerekir. Kısacası bir sürücü araç kendi üzerine kayıtlı olduğu sürece mutlaka trafik sigortasını yaptırmak zorundadır.

Yukarıda trafik sigortasının zorunluluğundan bahsettik, fakat işin diğer tarafında da trafik sigortasının kişiye özel olduğunu belirtmek gerekiyor. Bunun içinde herkesin yaptıracağı trafik sigortası ücreti birbirinin aynısı değildir. Bazı sürücüler trafik sigortası ücretinin normal olduğunu söylerken bazıları da inanılmaz yüksek olduğundan şikayet ederler.

Trafik sigortasının yüksek çıkmasının sigorta şirketi ya da acentesiyle hiçbir alakası yoktur. Sistem kendisi hesaplama yapıyor olduğundan dolayı bu rakamla karşı karşıya kalınıyor.

Peki, trafik sigortasının yüksek çıkmasının nedeni nedir?

Yaşadığınız Şehir  

Trafik sigortasında miktar her yıl Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenir. Hazine Müsteşarlığı fiyatları belirlerken aracın bulunduğu şehri dikkate alır. Yani eğer siz Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük ve kaza riski çok olan şehirlerden birinde yaşıyorsanız bu durumda yaptıracağınız trafik sigortası ücreti daha yüksek olacaktır.

Sigortanın yüksek çıkmasını etkileyen tek şey yaşadığınız şehir değildir. Bunun dışında yaşınızda önemlidir.

Yaş Faktörü

Bir sürücünün yaşı büyüdüğünde prim tutarı da düşmeye başlar. Ancak bu miktar çok fazla abartılmamalıdır. Örneğin 70 yaşındaki biri ile 40 yaşındaki birinin sigorta primi aynı olmayacaktır. Yaş konusu dikkate alırken sürücünün refleksleri ve tecrübesi göz önünde bulundurulur. Örneğin ehliyetiniz 10 yıllık ise bu durumda usta bir şoför olarak kabul edilirsiniz ve bu da trafik sigortasının ucuz çıkmasına nedendir.

Hasar Kaydı Olması

Trafik sigortasında fiyatı belirleyen faktörlerden birisi de hasar kaydıdır. Trafik sigortası 1 yıllık düzenlenir ve bu süre içerisinde sürücü herhangi bir kazaya karışmazsa hasarsızlık indirimi devreye girer ve bu da trafik sigortası fiyatını düşürür.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.03.2021

Selde Hasar Gören Arabalar Tamir Edilebilir mi

07.10.2022

LPG’li Araç Benzinde Neden Çalışmaz

15.06.2022

Yediemin Otoparkı Nedir, Nasıl Açılır

16.03.2021

Trafikte Özel Direksiyon Dersi Aldığımızda Neleri Öğreniriz