Trafik Sigortasında Çekici Hizmeti Var mı

ABONE OL
Trafik Sigortasında Çekici Hizmeti Var mı

Bütün sigorta poliçelerinde yer alan bir teminat da çekici hizmetidir. Araçların herhangi bir kaza ve arızadan dolayı çalışmayıp yolda kalması durumunda devreye giren çekici hizmetleri kişiye bir yıl baz alındığında sınırlı sayıda hizmet verebilmektedir. Sigorta şirketinin belirlemiş olduğu sınırı bir yıl içerisinde aşan araçlarda ek bir ücretlendirme yapılmaktadır.

Çekiciler bilindiği üzere herhangi bir nedenden dolayı yolda kalan araçları istenilen bölgeye çekme hizmeti vermektedir. Trafik sigortasına ek olarak tanımlanan teminatlardan biri de çekici hizmeti teminatının verilmesidir.

Özellikle uzun yolda seyahat ederken aracın arıza yapması durumunda birçok sürücü panik olmaktadır. Araç için yaptırılmış olan trafik sigortası bu gibi durumlarda aracı bulunduğu bölgeden kaldırması içi çekici hizmetini devreye sokmaktadır. Trafik sigortasında ek teminat olarak sunulan çekici hizmeti her kaza veya yolda kalma durumu için bir defaya mahsus olmak üzere verilmektedir. Yani aynı kaza için ikinci defa hizmet sunulmamaktadır. Bunun yanında araç sürücü herhangi bir maddenin etkisi altında kalarak aracın arızalanmasına ya da yolda kalmasına sebep olduysa kendisine çekici hizmeti verilememektedir.

Trafik Sigortasında Çekici Hizmetlerinin Sağlamış Olduğu Avantajlar Nelerdir?

Uzun seyahatlerde aracın yolda arızalanması nedeniyle sürücüler ne yapacaklarını şaşırmakta ve paniklemektedir. Trafik sigortasının sağlamış olduğu yararlardan çekici hizmetleri sayesinde araç kaldığı bölgeden alınarak tamir ve bakımı için servise götürmektedir. Bu süreçte sürücüye sigorta şirketi tarafından geçici bir araç temin edilerek kişinin mağdur olmaması sağlanmaktadır. Ayrıca tamir ve bakım için servise götürülen aracı kullanılır hale geldikten sonra araç kişinin evine kadar götürülmektedir.

Türkiye’nin her bölgesinde geçerli olan bu hizmet sayesinde araç hangi bölgede arıza ve kaza yaşarsa yaşasın bu hizmetten faydalanılmaktadır.

Yol Yardım Hizmetleri Hangi Teminatları Kapsar?

Yol yardım hizmetlerinin kapsadığı teminatları aşağıdaki şekilde sıralamak mümkündür.

  • Aracın kaza yapması veya arızalanması gibi durumlarda araç için çekici hizmeti sunulması,
  • Seyahat halindeyken aracın lastiğinin patlaması sonucu aracın lastiğinin değiştirilmesi hizmeti,
  • Aracın yakıtının bitmesi sonucu yolda kalması durumunda yakıt temini hizmeti,
  • Aracın anahtarının bozulması, kaybolması ve çalınması durumun çilingir hizmeti verilmektedir.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

18.11.2021

Yabancı Araçların Kasko Sigortası Olur mu

30.03.2020

Sürücü Belgesi Almaya Engel Olacak Suçlar

10.01.2022

Şanzıman Arızası Nedir ve Nasıl Anlaşılır

17.06.2021

Kadınların Araç Kullanması Caiz mi