Trafik Sigortası Ücreti Neden Yüksek Çıkar

ABONE OL
Trafik Sigortası Ücreti Neden Yüksek Çıkar

Kamu gücüyle yaptırılması zorunlu hale getirilen trafik sigortası her araç için yaptırılması zorunlu olan bir sigorta türüdür.

Hazine müsteşarlığı tarafından her yıl düzenlenen zorunlu trafik sigortası ücretleri her araca uygulanmasına rağmen bazı durumlarda araçlar için ödenmesi gereken zorunlu trafik sigortası fiyatlarında farklılıklar görülebilmektedir.

Trafik Sigortası Ücretinin Farklılık Göstermesinin Nedenleri Nelerdir?

Zorunlu trafik sigortası ücretleri belirlenirken birden çok unsur göz önünde bulundurulmaktadır. Araçlarda farklılık gösteren bu özellikler trafik sigortası ücretinin de farklı olmasına neden olmaktadır.

  • Plakanın hangi ile ait olduğu

Araçların trafik sigortaları yapılırken ücreti belirlemede kullanılan bir unsurda araç plakasının hangi ile ait olduğudur. Küçük illerin plakaları daha düşük trafik sigortası öderken büyük şehirlerin plakaları daha fazla trafik sigortası ücreti ödemektedir.

  • Aracın hasar kaydının olup olmadığı

Trafik sigortası yapılacak olan aracın herhangi bir kaza sonrası hasar alması araç sahibinin ödeyeceği miktarın daha fazla olmasına neden olmaktadır. Hiç hasar kaydı olmayan araçlar daha düşük sigorta primi ödeyeceklerdir. Aracın karıştığı kaza sayısı ne kadar çok ise ödemesi gereken sigorta primi de o kadar çok olacaktır. Aynı şekilde bir poliçe yılını hasarsız bir şekilde tamamlayan sürücüler bir sonraki poliçe yılında hasarsızlık indiriminden faydalanmaktadır.

  • Araç sahibinin yaşı

Sigorta şirketleri trafik sigortalarında ödenecek primi belirlerken araç sahibinin yaşını da göz önünde bulundurmaktadır. Araç sahibinin yaşı ne kadar büyük olursa trafik sigortası için ödeyeceği prim miktarı o kadar düşük olacaktır.

  • Aracın markası

Trafik sigortası prim miktarı belirlenirken aracın modeline ve markasına da dikkat edilmektedir. Yeni model araç sahipleri daha fazla sigorta primi ödemektedir.

Araç sahipleri araçlarına zorunlu trafik sigortası yaptırmadan önce sigorta şirketlerinden beklentilerini doğru bir şekilde belirlemelidir. Ve beklentilerini karşılayan trafik sigortasını seçmeleri ileri de sorun yaşamamalarını sağlamaktadır.

Trafik sigortası fiyatlarının yüksek çıkmasındaki en önemli faktör ise sigorta şirketlerinin fiyat farklılığına sebep olacak teminatlar sunmasıdır. Bu nedenle araç sahibi beklentilerini en güzel şekilde karşılayacak olan sigorta şirketini seçmeye özen göstermelidir.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

31.08.2021

Ehliyet Ceza Puanımı Nasıl Öğrenebilirim

03.01.2023

2023 ÖTV Engelli Muafiyetli Araç Üst Limiti ve Şartları Değişti

03.06.2021

Trafik Sigortası Neyi Karşılar

30.04.2021

Faizsiz Araç Kredisi Çekmek Nasıl Oluyor