Trafik Sigortası Nasıl Yaptırılır

ABONE OL
Trafik Sigortası Nasıl Yaptırılır

Trafik sigortası yaptırmak için karşınızda 3 seçeneğiniz vardır. Bunlardan birincisi acentelerle görüşerek sigortanızı yaptırmak, ikincisi sigorta hizmeti veren bankalar aracılığı ile yaptırmak, üçüncüsü ise internet üzerinden online olarak yaptırmak. Bu 3 yöntemden hangisini isterseniz onu seçebilirsiniz.

Trafik sigortasında primler sürücüye ve araca göre değişiklik gösterir. Eğer aracın sahibi daha önce kaza yapmamışsa bu durumda hasarsızlık indirimi alır ve daha uygun fiyata trafik sigortasını yaptırabilir. Sürücüler genelde acenteler aracılığı ile trafik sigortalarını yaptırmayı tercih ederler. Bu çok eskiden gelen bir alışkanlık olduğundan dolayı bir sürücünün bu alışkanlığından vazgeçebilmesi kolay değildir. Ancak bunlar içerisinde internetten yaptırmak en iyi seçenekler arasında diyebiliriz. Çünkü internette aynı anda birden fazla sigorta firmasından fiyat teklifinizi alabilirsiniz. Oturduğunuz yerden yaptıracağınız sigortayla birlikte kafanızda soru işareti de olmamış olur.

Trafik Sigortası Süresi Ne Kadardır?

Trafik sigortası 1 yıl süreyle yapılır. Her yıl yenilenmesi gereken zorunlu bir işlemdir. Poliçedeki tarihten itibaren bu 1 yıl başlar ve sigorta bittiğinde araç halen yaptırmamışsa bu durumda cezayla karşı karşıya kaşınır.

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz gibi sürücülerin acenteleri tercih etmesinin en önemli nedenlerinden birisi de budur. Acenteler sigorta günü dolmak üzere olan bir sürücüyü uyararak son bitiş tarihi hakkında bilgi verir.

Neden Trafik Sigortası Yaptırılır?

Trafik sigortasının yapılmasının nedeni karşı sürücü gibi düşünülüyor olsa da aslında aracın sahibi içinde oldukça önemli bir güvencedir. Olası bir kaza sonrasında eğer suç sizdeyse bu durumda trafik sigorta poliçeniz üzerindeki rakam kadar karşı tarafın tüm masraflarını karşılanır. Doğal olarak trafik kazasının beklenmedik bir şekilde meydana geldiğini ve bazen sonuçlarının çok ağır olduğunu düşündüğümüzde yapılması her iki taraf içinde elzem olan bir güvencedir diyebiliriz.

Trafik Sigortası Kimin Hasarını Karşılar?

Yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi trafik sigortası sadece karşı sürücünün zararını karşılar. Eğer siz kendi aracınızda meydana gelen zararın karşılanmasını istiyorsanız bu durumda kasko sigortası yaptırmanız gerekir.

Trafik Sigortası Yaptırmadan Kazaya Karışılırsa Ne Olur?

Eğer trafik sigortasını yaptırmadan kaza yaparsanız bu durumda karşı tarafın tüm zararını cebinizden ödemek zorunda kalırsınız. 

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

24.09.2020

Birine Araç Kullanma Nasıl Öğretilir

28.08.2023

Şanzıman Yağı Değişimi Nasıl Yapılır

11.09.2020

Amortisör Nedir

29.04.2020

Bartın Sürücü ve Ehliyet Kursları