Trafik Sigortası Geri Ödemesi Nasıl Alınır

ABONE OL
Trafik Sigortası Geri Ödemesi Nasıl Alınır

Trafik sigortasının amacı, sürücünün araç kullanırken trafikte rahat edebilmesini sağlamaktır. Araçlara yapılan sigorta ikiye ayrılmıştır. Bunlardan birincisi trafik sigortası ikincisi ise kasko sigortasıdır. Bu sigortaları birbirinden ayıran en önemli özelliklerin başında trafik sigortasının zorunlu olması vardır. Kasko ise tamamen isteğe bağlıdır. Trafik sigortasının amacı olası kaza sonrasında üçüncü taraflara maddi ve manevi olarak destek olmaktır. Buna göre bir kaza gerçekleştirmeniz halinde eğer ki kusurlu taraf siz iseniz trafik sigortanız devreye girer ve karşı tarafın zararını poliçeniz doğrultusunda karşılar.

Kasko sigortasında ise böyle bir durum söz konusu değildir. Kasko sürücünün isteğine bağlı olarak yapılır ve amacı kendi aracınızda meydana gelen hasarların onarımını sağlamaktır. Kaskodan yararlanabilmek için kusur aranmaz.

Trafik sigortası ne zaman iptal edilebilir?

Trafik sigortası zorunlu olan bir uygulamadır ve yapıldıktan sonra belli şartların dışında iptal edilmesi mümkün değildir. İptal edilmesine neden olacak şartlar ise şöyledir:

Sürücünün hayatını kaybetmesi durumunda sigorta boşa düşeceğinden dolayı trafik sigortasının iptali istenebilir. Böyle bir durumda yapılması gereken sigorta şirketine başvurarak nedeni belirtmek gerekir. Sigorta acente masrafları ve kullanılan sigorta süresini hesap ettikten sonra geriye kalan rakamı size tekrar geri öder. Eğer ödeme kart ile taksitle yapılmışsa taksit taksit geri alırsınız. Peşin yapılan ödemeler ise tekrar peşin olarak alınır.

İkinci bir neden ise aracın satılması durumudur. Eğer aracınızı satmışsanız bu durumda satış belgesini sigortacınıza gönderdiğinizde sigortanız iptal edilir. Ödemeler ise yine aynı şekilde olacaktır.

Trafik sigortası bir yıllık olarak yapılır ve yapıldığı günden itibaren başlar ve 1 yıl sonra sona erer. İlk kez sigorta yaptırılacaksa bu durumda hasarsızlık indirimi olmayacağından dolayı çıkan rakam yüksek olacaktır. Ancak ilk yıl sonrasında hasarsızlık indirimi uygulanmaya başlanır ve bu oran her yıl artarak devam eder. Eğer ki aynı yıl içerisinde kaza yaparsanız bu durumda hasarsızlık indiriminden yararlanamazsınız.

https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret ettiğiniz de ehliyetler, sürücü kursları ve otomobillerle ilgili merak ettiğiniz tüm bilgilere detaylı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

10.01.2022

Şanzıman Arızası Nedir ve Nasıl Anlaşılır

13.04.2021

Trafik Adabı Kuralları

30.12.2021

Mamak Sürücü Kursları - Mamak Ehliyet Kursları

19.10.2020

Rot Balans Ne Demek