Trafik Sigortası Gecikme Cezası Ne Kadar

ABONE OL
Trafik Sigortası Gecikme Cezası Ne Kadar

Trafik sigortası her araç sürücüsünün yaptırmak zorunda olduğu bir güvencedir. Bazı sürücüler sigorta fiyatlarının pahalı olduğunu gerekçe göstererek yaptırmak istemeseler de trafikte sigortasız yakalanan bir sürücünün ödeyeceği ücret ok daha yüksektir.

Eğer sizde aracınızın trafik sigortasını yaptırmamışsanız bu durumda karşılaşacağınız cezalara razı olduğunuz anlamına gelir. Trafik sigortası olmayan bir araç bu şekilde yakalanırsa ilk yapılacak olan işlem aracın trafikten men edilerek ceza kesilmesidir.

Trafik Sigortası Gecikme Cezası

Yukarıda da belirtilmiş olduğu gibi sigortanızın olmaması aracınızın çekilmesine neden olacaktır, fakat bununla da kalmaz. Siz aracınıza trafik sigortası yaptırmadığınız sürece her gün için ceza işler ve faiz ödemek zorunda kalırsınız. Yani aracınızı sigortasız olarak ne kadar çok bekletirseniz ödeyeceğiniz ücrette o kadar çok olacaktır.

Bazı sürücüler bahane göstermeden tamamen unuttuklarından dolayı sigortalarını yaptırmayabilirler. Bu durumda ödenecek olan rakam % 5 faizdir. Fakat işin sonunda alacağınız indirim hakkını da kaybetmek olacağından dolayı yine size daha pahalıya patlayacaktır. Yani burada şunun altını çizmek gerekiyor ki trafik sigortasını sadece pahalı olduğundan dolayı yaptırmamış olmanın size maliyeti sigortadan çok daha fazla olacaktır. Eğer trafik sigortanızın bitiş zamanı haftasonuna gelmişse bu durumda ilk iş günü önceliğiniz sigortanızı yaptırmak olmalıdır.

Trafik Sigortası Gecikme Cezaları

Bir aracın trafik sigortasının yaptırılmaması iki farklı konu olarak ele alınabilir. Bunlardan birincisi gecikme cezasının ödenmesi ve sigortanın yaptırılması. İkincisi ise polis çevirmesi neticesinde yakalanmanız ve trafikten men olmanız. Bu durumlardan ikincisi daha fazla can sıkıcı olduğundan dolayı aracınızın trafik sigortası yoksa trafiğe çıkmamanız çok daha mantıklı olacaktır.

Trafik Sigortasını Yapılmaması Durumunda Ne Olur?

Trafik sigortasını yaptırmadığınız ve polise yakalandığınızda aracınız trafikten men edilir ve çekici ile otoparka çekilir. Otoparktan aracınızı çıkartabilmeniz için mutlaka trafik sigortasını yaptırmanız ve trafik cezasını ödemeniz gerekir.  Bunları yaptıktan ve otopark ücretini ödedikten sonra aracınızı tekrar alabilirsiniz. Trafik sigortasında gecikme zammı ilk 30 gün içi % 5 oranındadır. Sonrasında ise ceza katlanarak devam eder.

Trafik sigortası ile ilgili merak ettiğiniz tüm konulara https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

22.04.2020

2020 Ehliyet Fiyatları

01.09.2021

Turbo Arızası Belirtileri ve Turbo Tamir Ücreti

12.01.2022

Çiğli Sürücü Kursları - Çiğli Ehliyet Kursları

08.10.2020

HGS Nasıl İptal Edilir, Yeni Araca Nasıl Aktarılır