Trafik Sigortası Engelli İndirimi Şartları Nelerdir

ABONE OL
Trafik Sigortası Engelli İndirimi Şartları Nelerdir

Trafik sigortası zorunlu olan bir sigorta türüdür. Olası kaza sonrasında hasarların karşılanmasını sağlamak amacıyla destek olan bu sigorta sayesinde büyük ölçekli kayıplarda engellenmiş olur. Trafik sigortası kendi aracınızın dışında karşı tarafa verilmiş olan hasarda devreye girer. Zorunlu olmasının yanı sıra engellilere bazı ayrıcalıklar sağlar.

Engelli Sigortası İndirimi İçin Ne Yapmak Gerekir?

Engelli sigortasından yararlanılabilmesi için birtakım şartların yerine getirilmiş olması gerekir. Eğer doğuştan veya sonradan oluşan bir engele sahipseniz bu durumda araç alımında ve sigortasında size birtakım kolaylık sağlanacaktır. Sıfır araç alımında ÖTV’den muaf olunacağı için daha uygun fiyata araç alınabilir. Engelli trafik sigortası indiriminden yararlanmak isteyen kişinin aracın üzerine olması gerekir.

Engelli Trafik Sigortası Nedir?

Engelli vatandaşlar trafik sigortasından yararlanırken uygulanacak olan indirim engel oranına göre belirlenir. Yani her engel oranında indirim uygulanmaz. Trafik sigortasında engelli indirimi her sigorta firmasında farklıdır. Bazı sigorta şirketleri engellilere bu hizmeti vermemektedir.

Engelli birey kendi durumunu belirtebilmek için sağlık raporuna ihtiyaç duyar.  Sağlık raporunu alabilmek içinde aşağıdaki işlemleri yapmanız gerekir.

Engelli Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

Engelli sağlık raporu ancak yetkili olan hastaneler tarafından verilebilir. Bunun için bulunduğunuz şehirde rapor verebilen hastanelere başvurmanız gerekir. Eğer bu hastanelerin hangisi olduğunu bilmiyorsanız ALO 182 hattını arayarak randevu işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Bu sayede görevli size hangi hastaneye gitmeniz gerekiyorsa randevu oluşturacaktır.

Randevu gününüzde hastanenin rapor bölümüne gitmeniz gerekiyor. Rapor bölümü size gitmeniz gereken bölümlerle ilgili bir belge verecek ve bu belge üzerinde hangi bölümlere gitmeniz gerektiği belirtilecektir.

Bölümlerin hepsine teker teker gitmeniz gerekir. Bunun içinde tüm işlemleri maalesef tek bir günde bitiremezsiniz. Her bölümden alacağınız ayrı randevuyla birlikte muayenenizi gerçekleştirip toplamış olduğunuz tüm sonuçları tekrar rapor bölümüne teslim etmeniz gerekiyor. Daha sonrasındaki süreçte ise heyet için gün belirlenir ve o günde heyete girmek üzere hastaneye çağrılırsınız. Heyet sonrasında karar verilerek raporunuz hazırlanır ve belirtilen günde giderek teslim alırsınız. Raporunuza uygun olarak da araç alımı ya da sigorta işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

13.05.2020

Kırıkkale Sürücü ve Ehliyet Kursları

30.06.2021

Araç Yıllık Bakımda Neler Yapılır

02.08.2021

Araba Nasıl Park Edilir? Araba Park Etme Tüyoları

13.01.2023

Araç Değer Kaybı Tespiti Nasıl Yapılır