Trafik Polisi Nasıl Olunur

ABONE OL
Trafik Polisi Nasıl Olunur

Trafik polisi, emniyet bünyesinde göre yapan, trafik kanunu ve mevzuatların çizmiş olduğu sınırlar doğrultusunda trafiğin denetimi, yönetimi, araçların tescil işlemleri, ehliyet, kaza ve ceza gibi işlemlerde önleyici bir güvenlik hizmeti sağlamak amacıyla bilgi ve beceriye sahip olan kişidir.

Trafik polisi emniyet içerisinde ayrı bir birimdir, ancak trafik polisi olabilmek için farklı bir alım yöntemi bulunmaz. Trafik polisi olabilmek için Polis Akademisi, POMEM, ve PMYO mezunu olmak gerekir.

Polis Okulundan mezun olan bir kişi polis memuru olarak atanır ve tayin edilmiş olduğu yerde trafik polisi olarak göreve başlayabilir.

Trafik Polisi Olma Şartları Nelerdir?

Trafik polisi olabilmek için tek şart polis okulundan istenilen düzeyde başarılı olmuş olmak gerekir. Polis okulunu bitiren herkes herhangi bir şart olmadan trafik polisi olabilirler.

Trafik Polisinin Görev ve Yetkileri Nelerdir?

  • Herhangi bir denetim sırasında sürücü ve araçla ilgili belgelerin kontrol edilmesini sağlamak,
  • Aracın muayenesinin olup olmaması,
  • Trafiğin güvenliği, araçların teknik olarak trafiğe uygun olup olmadığını kontrol etmek,
  • Araç ve sürücülerdeki noksanlıkların giderilmesini sağlamak,
  • Trafik kazası sonrasında kazaya ilişkin iz ve delilleri kaybolmayacak şekilde işaretlemek,
  • Kaza nedeniyle kapanmış olan yolu trafiğe açmak,
  • Karayolu ve erişme kontrollü karayolu üzerinde alt yapıya veya yolun yapım ve bakımına ilişkin ilgili kuruluş veya kişiler tarafından yapılan çalışmalar sırasında veya çalışma mahallinde trafik akımı ve güvenliği açısından alınması gereken tedbirlerin yeterli ve uygun durumda bulunmamasının tespiti halinde gerekli tedbirleri yeniden aldırtmak,
  • Trafiği düzenlemede kullanılan işaret levhaları, ışıklı ve sesli işaretler, yer işaretlemeleri ile benzeri trafik işaretlerinin standartları, anlamları, nicelik ve nitelikleri itibariyle uygun durumda ve gerekli olan yerlere konulup konulmadıklarını denetlemek, görülen eksiklikleri ilgili kuruluşlara bildirerek giderilmesini sağlamaktır.

Trafik polisi Türkiye şartlarında yoğun bir çalışma temposuna sahip olan bir iş olsa da bu görevdeyken alınan ücret dolgundur.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ üzerinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

02.02.2021

Araçta Su Kaçakları Neden Olur

22.09.2022

Ehliyet İçin Aile Hekimi Sağlık Raporu Geçerli mi

23.06.2021

2022 Dacia Duster İnceleme

03.10.2022

Antalya Finike Sürücü Kursları – Finike Ehliyet Kursları