Trafik Nedir? Yol Çeşitleri Nelerdir

ABONE OL
Trafik Nedir - Yol Çeşitleri Nelerdir

Trafik, araçların, yayaların, hayvanların, deniz taşıtlarının, hava taşıtlarının hal ve hareketlerine denilmektedir.

Trafik kelimesinin kökeni İtalyancaya dayanmaktadır. İtalyanca da “traffico” ve “trafficare” kelimelerinden gelmiştir. Eski İtalyanca da traffico “ticaret” anlamında kullanılmaktadır.

Trafik Eğitimcisi Nedir?

En az lisans düzeyinde eğitim görmüş ve trafik eğitimi almış olan kişiye trafik eğitimcisi denilir. Trafik eğitimcileri İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubelerinde görev yaparlar.

Trafik Sözlüğü Nedir?

Trafikle ilgili kullanılan terimlerin anlamlarının yer aldığı bir kaynaktır. Trafik sözlüğünde karşılığı olan kelimeler trafik kanunundaki tanımlamaları kapsar. Trafikteki terimlerin daha net anlaşılabilmesi için görsel olarak da resimlendirilir.

Erişme Kontrolü Nedir?

Trafik için ayrılmış olan yolda yaya, hayvan ve motorsuz araçların girmesi engellenerek, izin verilen motorlu araçların yararlanmış olduğu belirli yerler ve şartların dışında giriş çıkışın yasak olduğu yerdir. Bir anlamda özel kontrole tabi olan alandır.

Toplayıcı Yol Nedir?

Otoyol ve şehir içindeki yolların transit trafiği tehlikeye atacak şekilde giriş ve çıkış yapılabilmesinin önlenmesi amacıyla trafiğin düzenini sağlamak ve akışı kontrollü hale getirmek amacıyla yolun bir ya da iki tarafında ayrılmış tek ya da çift yönlü açık tali yola toplayıcı yol denir.

İl Yolları Nedir?

İl yolları belediyelerin ya da kurumların sorumluluğunda olan yerlerdir. İlleri birbirine bağlayan bu yollar il sınırı içerisinde başlayarak il sınırı içerisinde son bulur.

Otoyol ve Otoban Nedir?

Otoyol ve otoban birbirine karıştırılan terimlerdir. Her iki yol arasındaki en önemli fark ise yoldaki şerit sayısıdır. Otoban paralı olan yollara denir. Bu yolların paralı olmasının nedeni hız sınırının yüksek olması ve kesintisiz seyahat imkanı sağlayarak şehirler arası yolculukların çok daha hızlı olmasını sağlar. Otoyollara girebilmek için aracınızda HGS ya da OGS olması gerekir. Plakaya tanımlı olan etiket sayesinde otoyola girişte duraksamadan geçiş sağlanmış olur.

Tali Yol Nedir?

Araç yoğunluğunun ana yola göre daha az olduğu yollara denilmektedir. Tali yol ikinci derecedeki yollardır. Direk olarak anayola bağlanırlar.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

28.08.2020

İkame Araç Nedir - İkame Araç Almanın Şartları Nelerdir

17.03.2023

Jeep Türkiye Fiyat Listesi Mart 2023

22.03.2022

Sürücü Kursu İş İlanları

14.08.2020

Trafik Sigortası Gecikme Cezası Ne Kadar