Trafik Kazası Yaşandığında İlk Yapılması Gereken Nedir

ABONE OL
Trafik Kazası Yaşandığında İlk Yapılması Gereken Nedir

Sürücü olarak siz bütün trafik kurallarına uymuş da olsanız karşıdan gelen aracın sürücüsünün en ufak bir hatası ya da ihmali sonucu trafik kazasına sebep olabilmektedir. Sürücülerin yaşadıkları trafik kazası sonrası nasıl davranmaları gerektiğini çok iyi bilmesi gerekmektedir. Trafik kazasının önüne geçilemese de sonrasında sürücüler soğukkanlılıkla bu süreci çok iyi bir şekilde yönetebilecek tutum sergilemelidirler. Böylece daha büyük sorunların ortaya çıkması engellenerek durum normale döndürülebilmektedir.

Trafik kazalarında maddi hasarların yanında ölüm ve yaralanmaların olduğu durumlarla karşı karşıya kalınmaktadır. Ölüm ve yaralanmaların olduğu trafik kazalarında süreci yönetebilmek ve insanları kontrol altında tutabilmek daha zor olacaktır.

Kaza Sonrası İlk Yapılması Gereken Nedir?

Trafik kazalarında insanlar başlarına gelen beklenmedik durum karşısında panik yapabilmektedirler. Bu son derece normal ve beklenen bir durumdur. Ancak birey olarak soğukkanlı bir tavırla çevredeki insanlara daha faydalı olabilmek için kaza sonrası neler yapılabileceği hakkında bilgiye sahip olmak gereklidir. İlk olarak kazada yaralanan veya ölen olup olmadığı hakkında bilgi sahibi olunmalıdır.

Eğer yaralı varsa kısa sürede müdahale edilmesi için 112 ‘’yi arayıp, kaza yerini net olarak söyleyerek yardım çağırılması gerekmektedir. Daha sonra polis aranarak kaza yerine gelmeleri sağlanmalıdır. Oluşabilecek herhangi bir yangını önlemek için itfaiye çağırıldıktan sonra kazadan başka araçlarında etkilenmesi sonucu oluşabilecek kazaları önlemek için kaza yerini belirterek diğer sürücüler uyarılmalıdır.

Kaza sonrası araçların fotoğrafları çekilerek kazanın sürücülerin hangisinin hatası sonucu meydana geldiğinin tespit edilmesi için yetkililere sunulması gerekmektedir. Hatanın hangi sürücüye ait olduğunu doğru şekilde tespit edebilmek için araç çok farklı açılardan fotoğraflanmalıdır. Özellikle darbe alan bölgeler farklı açılardan fotoğraflandığı takdirde hatanın hangi sürüye ait olduğu daha kolay tespit edilecektir.

Maddi Hasarlı Trafik Kazalarında Ne Yapılmalıdır?

Sadece maddi hasarın olup herhangi bir can kaybının ve yaralanmanın olmadığı durumlarda kaza sonrası sürücüler soğukkanlılık göstererek ve herhangi bir karışıklığa sebebiyet vermeden bu süreci yönetebilmelidir. Maddi hasarlı trafik kazalarında ilk yapılması gereken uygun olan bir bölgeye geçilerek trafiğin akışını tehlikeye düşürmemek olmalıdır. Daha sonra gerekli olan güvenlik önlemleri alınarak ehliyet ve ruhsat kontrolünün yapılması gerekmektedir.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

24.08.2022

Araç Gösterge Panelindeki İşaretler Ne Anlama Gelir

27.04.2021

TOFAŞ Bursa Anadolu Arabaları Müzesi

02.12.2020

Araç Kliması Yakıt Tüketimini Etkiler mi

17.01.2022

Hararet Müşürü Nedir? Arızaları Nelerdir