Trafik Kazası Sonrası Yapılması Gerekenler

ABONE OL
Trafik Kazası Sonrası Yapılması Gerekenler

Trafik kazası sonrası yapılması gerekenleri birçok internet sitesinde ve bizim sitemizde okudunuz. Ancak trafik kazasında yapılmaması gerekenler en az yapmanız gerekenler kadar önemlidir. Bu nedenle bizde bu makalemizde kaza sonrasında nelere dikkat etmeniz gerekiyor? Bu konu hakkında bilgilendirme yapalım istedik.

Olay yerini Kesinlikle Terk Etmemelisiniz?

Trafik kazasında ayrılabilmenin bazı kuralları vardır. Örneğin sadece hasarlı kasa meydana gelmiştir ve siz karşı sürücü ile anlaşmış, kaza tespit tutanağınızı tutmuş imzalamış, polise ihtiyaç kalmamıştır. Bu durumda olay yerini terk edebilirsiniz. Bunun dışında ölümlü, yaralanmalı ya da anlaşma olmayan bir kaza sonrasında olay yerini kesinlikle terk etmeden polisin gelmesini beklemeniz gerekir. Olay yerini terk etmek, önlem almamak cezaya tabi olan bir konudur. 

Ölümlü ya da Yaralanmalı Kazada Mutlaka Polisi Aramalısınız

Ölümlü ya da yaralanmalı bir kaza olması durumunda polisi aramanız gerekir. Eğer kazada yaralı var ve durumu ciddiyse 112’yi aramak gerekir. Eğer siz polisi aramaz ya da 112’yi aramazsanız bu durumda cezai işlem uygulanır. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 82/1-a sayılı maddesine göre kazaya karışmış olan araç sürücüleri veya o esnada kaza mahallinden geçmekte araç sürücüleri ilkyardım önlemleri almaz, polise ve sağlık kuruluşlarına haber vermezse 314 TL idari para cezası kesilir.

Olay Yerindeki Deliller Asla Yok Edilmemelidir

Olay yerinde kaza sonrasında delillere kesinlikle dokunulmaması gerekir. Eğer kazaya ilişkin deliller yok edilmeye veya karartılmaya çalışırsa bu durumda cezai işlem uygulanır.  2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 81/1-b maddesine göre ölen, yaralanan veya maddi hasar var ise bu kaza can ve mal güvenliğini etkilemiyorsa, sorumluluğunun tespitine yarayan iz ve delil dahil kaza yerindeki durumu değiştirenlere, 2021 yılında 652 TL para cezası verilir.

İlk Yardım Çantası

Kaza ve yaralanma durumunda anında müdahale için yanınızda mutlaka ilk yardım çantası bulunması gerekir. Bu gibi durumlarda ilk yardım çantasındaki malzemelerle yaralıya ilk müdahale yapılmalıdır. 112’yi arayarak yetkilinin vereceği talimatlar doğrultusunda müdahale edilmesi gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.12.2021

Çatlak Motor Bloğu Tamir Edilir mi?

21.04.2021

2022 Yeni Ford F-Serisi Super Duty İncelemesi

27.04.2022

Ağrı Hamur Sürücü Kursları - Hamur Ehliyet Kursları

07.10.2020

Alternatör Nedir, Ne İşe Yarar